Gefeliciteerd met je sportbox! Wat gaaf dat je de keuze hebt gemaakt om voor de sportbox te gaan. Er zijn al verschillende atleten die gebruik maken van de sappen en shots van Dr. Veggie! Deze zijn een perfecte aanvulling op hun voedingspatroon. We geloven echter dat dit niet alleen voor topsporters van grote toegevoegde waarde kan zijn. Daarom raden wij iedereen die stappen wil zetten richting een gezonde(re) levensstijl het aan om de sportbox te proberen!

Samen met het Nederlandse beachteam hebben wij na veel testen een sapbox samengesteld van groentesappen en -shots welke wij inmiddels onmisbaar vinden voor mensen die sporten. Daarbij hebben we een 7-daagse trainingsschema gemaakt om je op weg te helpen naar een fit(ter) leven!

Oefeningen sportschema

Het trainingsschema dat wij hebben opgesteld is uiteraard volledig vrijblijvend en een voorbeeld van hoe je de weerstandsband die je bij de sportbox hebt gekregen kunt gebruiken. Mocht je zelf andere oefeningen kennen, leuker vinden of een vast sportschema hebben kun je deze uiteraard ook volgen. 

Ons doel bij deze sportbox is om jou te voorzien van lekker veel groenten en spirulina. Door dit over je dag te verdelen, heeft dit een gunstig effect op je sportcarrière. 

Mocht je een voorbeeld willen van de oefeningen die op ons sportschema staan, kun je ze per dag terugvinden in de vorm van een filmpje. Deze kun je bekijken op ons YouTube kanaal via deze button.

Bekijk hier onze video's

Spirulina & sport  

Waarom gebruiken wij spirulina in onze sportbox? Wat is daar zo speciaal aan? Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg en zit boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren. Daarom wordt het ook wel een superfood genoemd. Omdat het zo’n geconcentreerde voedingswaarde bevat, heb je aan een kleine dosis spirulina al genoeg om heel veel energie uit te halen. Niet alleen door het aantal calorieën, maar ook door de hoogwaardige eiwitten. Dat komt omdat het voor zo’n 60 tot 70 procent uit eiwitten bestaat. Hoogwaardige eiwitten kunnen makkelijk opgenomen worden door het lichaam en zijn goed te verteren. Dit draagt dan weer bij aan sterkere spieren en bevordert een snel herstel na bijvoorbeeld een intensieve sporttraining of wedstrijd. 

Een perfecte toevoeging aan onze sportbox dus! Wil jij meer weten over spirulina? Lees dan snel ons blog. 

Lees meer