Zo maken wij onze sappen

Wij doen er bij Dr.Veggie alles aan om ervoor te zorgen dat onze groentesappen zoveel mogelijk vezels en vitaminen bevatten en zo vers mogelijk bij jou worden geleverd. Hoe wij dat doen? Onder andere door gebruik te maken van een slowjuicer en shockvriessysteem.

Eigen groenten kweken

Bij Dr.Veggie werken we alleen met verse en eerlijke ingrediënten. Daarom gebruiken wij bij voorkeur paprika’s van eigen kweek en kopen we de overige groenten en fruitsoorten zoveel mogelijk in bij lokale telers. Door de producten zelf te voelen, ruiken en proeven weten wij precies wat wij onze klanten bieden.

Vervolgens kiezen wij er bij de samenstelling van onze detox sappen voor om met name veel groenten te gebruiken. Fruit is nodig voor de smaak, maar bevat veel koolhydraten en suikers. Die voedingstoffen willen we bij een detox juist minder innemen. Door de hoeveelheid fruit te beperken, houden we de perfecte balans.

Groenten persen in een slowjuicer

Na het wassen en controleren van alle groenten en fruit, snijden we de ingrediënten in kleine stukken. Omdat de meest vitaminen en mineralen in de schil zitten, laten we deze lekker zitten. Vervolgens persen we het geheel tot heerlijk gezonde groentesappen. Dat doen we met behulp van een slowjuicer.

Waarom een slowjuicer? Omdat schroefpers van deze sapmaker ervoor zorgt dat er nauwelijks zuurstof bij de groenten komt. Hierdoor vindt er geen oxidatie plaats en blijven de vitamines en mineralen zoveel mogelijk behouden. Het resultaat is een groentesapje vol essentiële voedingstoffen en enzymen, die je lichaam helpen de voedingsstoffen te verteren.

Shockvriezen en leveren

We willen natuurlijk dat onze verse sappen ook vers gedronken kunnen worden. Daarom plaatsen we de groentesappen na het slowjuicen direct in de shockvriezer. Deze vriezer staat ingesteld op -40ºC en zorgt ervoor dat de temperatuur van de sappen al binnen één uur daalt tot -21ºC.

Door onze verse detox sapjes op die temperatuur te bewaren, blijven de vitaminen, mineralen en smaak behouden. Bovendien kunnen we onze groentesappen op deze manier diepgevroren bezorgen, zodat jij zelf kunt bepalen wanneer je van deze heerlijke vitamine Boosts gaat genieten. 

Bekijk ook eens onze Detox boxen

Bestel hier meteen je Dr.Veggie sapbox!

Vandaag voor 12.00 uur besteld, is morgen in huis.