Rode biet title

Rode biet

Groentesap Rode biet ingredient Dr Veggie

Rode biet is een zeer gezond knolgewas, dat wordt gekenmerkt door zijn iets zoete en vooral aardse smaak. Rode biet zit boordevol vezels, vitaminen en mineralen en bevat juist weinig vetten, koolhydraten en suikers. Al die eigenschappen brengen een heleboel positieve gezondheidseffecten met zich mee. 

Tel de felrode sap van deze biet bij al deze factoren op en je begrijpt waarom wij bij Dr.Veggie er zo dol op zijn. We gebruiken rode biet dan ook graag als ingrediënt voor onze verse sappen. Ze voorzien elke mix van een vrolijk kleurtje én een heleboel belangrijke voedingsstoffen. Lees hier meer over de voedingswaarde van rode biet en waar rode biet goed voor is. 

Rode biet informatie

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie

38 kcal
Vet 0,1 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 6 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 2,9 gram
Eiwit 1,7 gram
Zout 0,2 gram

 

Vitaminen en mineralen

Vitamine A
Vitamine B
Vitamine C
Vitamine E
Bètacaroteen  
Fosfor  
Foliumzuur  
IJzer  
Kalium  
Koper  
Magnesium  
Selenium  

Hoe gezond is rode biet?

Rode biet is hartstikke gezond. Dit Nederlandse knolgewas zit boordevol vitaminen, waarvan vitamine C en foliumzuur het belangrijkste zijn. Deze zorgen onder andere voor een goede weerstand en beschermen je zo tegen nare kwaaltjes, als een verkoudheid of griep. Daarnaast is rode biet rijk aan mineralen, zoals ijzer, kalium en magnesium. Wist je trouwens dat biet zijn rode kleur te danken heeft aan betanine en betalaïne? Dit zijn hele krachtige antioxidanten. 

Een blik op de voedingswaardes leert verder dat rode biet relatief weinig vetten, koolhydraten en suikers bevat. Tegelijkertijd zit rode biet wel vol energie en vezels. Die laatste zorgen ervoor dat je een verzadigd gevoel overhoudt aan het eten van rode biet. Zo voorkom je dat je zin krijgt in een ongezonde snack en wordt het makkelijker om voor een gezond voedingspatroon te kiezen. De voedingsvezels stimuleren overigens ook de spijsvertering en brengen je darmen in betere conditie.

Waar is rode biet goed voor?

Rode biet is goed voor meerdere gezondheidsvoordelen. Rode bieten hebben bijvoorbeeld een zuiverende werking op het lichaam, omdat ze de darmen en nieren stimuleren. Zo versnelt het eten van rode bieten het afvoeren van gif- en afvalstoffen. Dat maakt het een zeer geschikt ingrediënt voor detoxsappen, die je weer op weg helpen naar een gezondere levensstijl. Ook ondersteunt de jodium in rode biet de werking van de schildklier. 

Verder zijn de grote hoeveelheden ijzer en hemoglobine met name goed om bloedarmoede tegen te gaan. Hemoglobine is een eiwit in het bloed dat zuurstof en voedingsstoffen naar de verschillende lichaamsdelen voert. Kalium in rode biet helpt overtollig vocht af te drijven en houdt tegelijkertijd de bloeddruk onder controle. Daarnaast bestrijdt het mineraal genaamd selenium broze botten, door de calciumopname te verbeteren.