Oranje paprika title

Oranje paprika

Groentesap Oranje paprika Dr Veggie

Een oranje paprika heeft eigenlijk het beste van twee werelden. Enerzijds bevat de groente weinig kilocalorieën, vetten en suikers. Anderzijds zit het boordevol belangrijke voedingsstoffen en is het rijk aan vitaminen. En niet onbelangrijk: oranje paprika is hartstikke lekker. Hij is sappig, fris en zacht tegelijk. Tel daar de vele gezondheidsvoordelen van oranje paprika bij op en je begrijpt waarom wij bij Dr.Veggie groot fan zijn van dit ingrediënt. Benieuwd waar oranje paprika goed voor is? Je leest het hier!

Oranje paprika informatie

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie

28 kcal
Vet 0,3 gram
Waarvan verzadigd 0,1 gram
Koolhydraten 4,7 gram
Waarvan suikers 4,7 gram
Vezels 1,7 gram
Eiwit 0,8 gram
Zout 0 gram

 

Vitaminen en mineralen

Vitamine A
Vitamine B1, B5, B6 & B11
Vitamine C
Vitamine E
Vitamine K
Fosfor  
IJzer  
Magnesium  
Mangaan  

Hoe gezond is oranje paprika?

Paprika is een van de meest gezonde groenten die er bestaan. Met 100 gram oranje paprika zit je al ruim aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine C. Dat is belangrijk voor een sterk immuunsysteem en zo is je lichaam beter beschermd tegen vervelende ziektes, als een verkoudheid of griepvirus. Daarnaast draagt de vitamine C in oranje paprika bij aan de vorming van bindweefsel, opname van ijzer en een sterk immuunsysteem. 

Wat wij ook zo fijn vinden aan oranje paprika, is dat het aantal calorieën laag is. Bovendien is de hoeveelheid vet en suikers in paprika verwaarloosbaar. Het feit dat de groente juist wél  rijk is aan vezels, maakt het een zeer verantwoord en gezond tussendoortje. Oranje paprika geeft je een verzadigd gevoel en dat is fijn - zeker als je op gewicht probeert te blijven, of zelfs wilt afvallen -, want zo voorkom je dat je te veel of te ongezonde dingen gaat eten. 

Waar is oranje paprika goed voor?

Het consumeren van oranje paprika is goed voor een heleboel positieve gezondheidseffecten. Zo bevat de groente een aantal antioxidanten die je beschermen tegen de zogenaamde vrije radicalen, die schade kunnen aanrichten aan cellen. Op deze manier beschermt oranje paprika je op de lange termijn tegen onder andere kanker en hart- en vaatziekte. De vele vitaminen dragen bij aan een hogere weerstand en een betere conditie van het lichaam.

Net als wortel bevat oranje paprika wortel ook een hoge dosis bètacoreen. In combinatie met de dosis vitamine A kan dat je gezichtsvermogen verbeteren. Ze maken je ogen gezonder en beschermen ze tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Daarnaast zitten er luteïne en zaxanthine in oranje paprika luteïne en zeaxanthine. Dat zijn stofjes die de oogziekte maculadegeneratie kunnen voorkomen. 

<h3>Bekijk onze sappen met oranje paprika</h3>