Bleekselderij titel

Bleekselderij

Dr Veggie groentesap bleekselderij

Bleekselderij is een stengelplant uit de zogenaamde ‘schermbloemenfamilie’. Selderij bevat weinig calorieën, maar geeft dankzij het hoge vezelgehalte een zeer verzadigd gevoel. Daarnaast zit het vol goede mineralen en geeft het een frisse smaak aan iedere bereiding. Lees hier meer over de voedingswaarde, vitaminen en gezondheidseffecten van bleekselderij. En ontdek waarom wij er bij Dr.Veggie zo graag gebruik van maken in onze groentesappen.

Informatie Bleekselderij

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie

14 kcal
Vet 0 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 2 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 1,1 gram
Eiwit 1 gram
Zout 0,2 gram

Vitaminen en mineralen

Vitamine A
Vitamine C
Vitamine K
Vitamine B2
Vitamine B6
Kalium  
Mangaan  
Calcium  
Koper  
Fosfor  
Magnesium  

Hoe gezond is bleekselderij?

Bleekselderij bevat om precies te zijn nul gram vet en slechts 14 kilocalorieën. Dat komt doordat de stengels voor het grootste deel bestaan uit water. Je kunt dus gerust een hele dag bleekselderij snoepen als je probeert af te vallen. Juist zelfs, want je houdt er dankzij de vele vezels wél een gevuld gevoel over. Die zijn bevorderlijk voor de spijsvertering en voorkomen een opgeblazen gevoel. Daarnaast helpt bleekselderij de groei en verspreiding van nuttige bacteriën te behouden.

Waar is bleekselderij goed voor?

De vitaminen en mineralen in bleekselderij hebben een heleboel positieve effecten op de gezondheid. Zo heeft natrium in bleekselderij een bloeddrukverlagende werking, verbeteren de bioactieve stoffen de cholesterolwaardes, en versterkt de hoeveelheid vitamine C het immuunsysteem. 

Selderij wordt dankzij de anti-inflammatoire stoffen zelfs gezien als een natuurlijke ontstekingsremmer. Ze kunnen chronische pijn als astma of gewrichtspijn verminderen. Ook een fijne bijkomstigheid aan het eten van bleekselderij, is dat het je libido verhoogt. Het stimuleert de productie van testosteron én de afgifte van aldosteron.

Bleekselderij vermindert stress

Tot slot helpen de vele mineralen in bleekselderij stress te verlichten. Hoe meer gestrest je bent, hoe meer magnesium je lichaam verbruikt. En hoe lager het magnesiumniveau in je cellen is, hoe gevoeliger je wordt voor stress. Zo beland je dus onbewust in een vicieuze cirkel. Bleekselderij helpt je die cirkel te doorbreken, doordat je weer voldoende magnesium binnenkrijgt. Daarnaast heeft bleekselderij een kalmerende werking, door de sterke geur die de essentiële oliën afgeven.