Ananas titel

Ananas

Ananas is een tropische vrucht die met name in de zomer veel wordt gegeten. Op de barbecue, bij de yoghurt, of natuurlijk in een gezonde sap zoals die van Dr. Veggie. Wij maken graag gebruik van ananas in onze sappen, omdat deze vrucht niet alleen heerlijk smaakt, maar ook rijk is aan vitaminen en mineralen. Dat maakt het een welkome toevoeging in onze groentesappen.

Ananas informatie

Voedingswaarden (per 100 gram)

Energie

54 kcal
Vet <0,1 gram
Waarvan verzadigd 0 gram
Koolhydraten 12 gram
Waarvan suikers 11,6 gram
Vezels 1,6 gram
Eiwit 0,5 gram
Zout 0 gram

Vitaminen en mineralen

Vitamine A, B1, B6, C en K
Kalium  
Mangaan  
Calcium  
Koper  
Fosfor  
Magnesium  
Choline  
Foliumzuur  
Ijzer  
Natrium  

Hoe gezond is een ananas?

Ananas zit boordevol gezonde voedingsstoffen, vitaminen en mineralen en is daardoor zeer gezond. De vrucht is relatief zoet, maar vetarm en dat maakt het een verantwoord tussendoortje.

Nog veel belangrijker is dat verse ananas een schat aan enzymen en vezels bevat, die het hongergevoel tegengaan en de spijsvertering bevorderen. Sommige gezondheidsexperts zeggen zelfs dat ananas een vrucht is met medicinale eigenschappen.

Waar is ananas goed voor? 

Dat komt onder andere door de zogenoemde ‘bromelaïne’. Deze enzymengroep heeft een verlichtende werking bij bijvoorbeeld keelpijn, jicht en artritis. Daarnaast werkt de hoeveelheid kalium in ananas bloeddrukverlagend, versterkt het de spieren en beschermt het ‘t brein. 

Vitamine C helpt verkoudheid te voorkomen, zorgt voor een beter immuunsysteem en bevordert de vruchtbaarheid. En het mangaan versterkt de botten en bindweefsel én heeft een positieve invloed op je stofwisseling. Ook bevat ananas antioxidanten die onder andere kanker tegengaan.

Verschil verse ananas en ananas uit blik

Al deze positieve effecten gelden overigens voornamelijk voor verse ananas. Feit is dat ananas uit blik minder gezond is. Dat komt doordat de ananasschijfjes voor het conserveren verhit worden en daarbij een groot deel van de gezonde bestanddelen verloren gaat. 

Dit is dan ook precies de reden dat wij bij Dr. Veggie alleen gebruik maken van 100% verse ingrediënten, die wij bij voorkeur zelf kweken of eigenhandig inkopen. Zodat jij alleen de beste groenten in je sapje krijgt.