Wat is het verschil tussen slowjuicen & cold pressed?

Er is onderzoek gedaan naar het verschil tussen slowjuicen dubbele schroefpers en een hydraulische cold-press. Uit de analyse kwam voort dat er tijdens het slowjuicen 47% meer voedingsstoffen in tegenstelling tot cold-pressed, maar wel met dezelfde hoeveelheid ingrediënten.

Met cold-pressed worden groente en fruit op hoge snelheid tot kleine stukken vermalen. Hier komt een hoop zuurstof bij kijken, waardoor de afbraak van vitamines en mineralen sneller achteruit gaat. Vervolgens worden de fijngemalen groente en fruit in een zak gedaan en geperst. In deze zak blijven alle vezels achter en blijft er alleen nog het sap over. Met onze Angel slowjuicer daarentegen, gaan er meer vezels mee door de grove dubbele schroefpers en is er bijna tot geen zuurstof bij dit proces betrokken. Zo blijven de vitamines en mineralen optimaal behouden.

Van alle manieren om groente en fruit te vermalen, is slowjuicen de best mogelijke optie. Dit zit hem in het feit dat met slowjuicen veruit de meeste voedingsstoffen behouden blijven.