ONS PROCES

Wat zit er in jullie sappen?

De sappen van Dr.Veggie bestaan minimaal uit 250 gram groente. Dit zijn rauwe groente en niet groente die eerst gekookt zijn. Dr.Veggie heeft in totaal 12 smaken waarbij de percentage groente varieert van 72% tot 100%. De overige percentage komen uit fruitstukken. De hoeveelheid groente/fruit loopt bij sommige groentesappen op tot zo’n 11 a 12 stukken. Goed om te weten, dat Dr.Veggie alleen gebruik maakt van natuurlijke voedselbronnen. Er zitten dus GEEN extra toevoegingen in onze groentesappen!

Wat maakt jullie sappen zo gezond?

Onze groentesappen bestaat voor de grootste gedeelte uit groente en een klein deel uit fruit. 1 flesje barst van de vitamines, mineralen en gezonde enzymen. De diversiteit van smaak/ kleur/ groente & fruit zorgt voor een veelzijdig aanbod voedingsstoffen die je binnen krijgt. Dr.Veggie is een grote voorstander van natuurlijke producten, zonder toevoegingen.– géén conserveringsmiddelen;– géén kleur- en smaakstoffen.Helaas is versheid maar een bepaalde tijd haalbaar, daarom gebruikt Dr.Veggie een shockvriezer. Onze shockvriezer zorgt ervoor dat de sappen in een hele korte periode snel invriezen. Dit zorgt ervoor dat de ijskristallen klein blijven, waardoor Dr.Veggie de voedingsstoffen kan waarborgen. Hoe langzamer je iets invriest, des te groter te ijskristallen, des te minder de smaak en des te minder voedingsstoffen. Het is tevens wel belangrijk dat de groentesappen bij jou thuis in de vriezer terecht komen.

Wat is het verschil tussen slowjuicen & cold pressed?

Er is onderzoek gedaan naar het verschil tussen slowjuicen dubbele schroefpers en een hydraulische cold-press. Uit de analyse kwam voort dat er tijdens het slowjuicen 47% meer voedingsstoffen in tegenstelling tot cold-pressed, maar wel met dezelfde hoeveelheid ingrediënten. Met cold-pressed worden groente en fruit op hoge snelheid tot kleine stukken vermalen. Hier komt een hoop zuurstof bij kijken, waardoor de afbraak van vitamines en mineralen sneller achteruit gaat. Vervolgens worden de fijngemalen groente en fruit in een zak gedaan en geperst. In deze zak blijven alle vezels achter en blijft er alleen nog het sap over. Met onze Angel slowjuicer daarentegen, gaan er meer vezels mee door de grove dubbele schroefpers en is er bijna tot geen zuurstof bij dit proces betrokken. Zo blijven de vitamines en mineralen optimaal behouden.Van alle manieren om groente en fruit te vermalen, is slowjuicen de best mogelijke optie. Dit zit hem in het feit dat met slowjuicen veruit de meeste voedingsstoffen behouden blijven.

Welke voordeel levert shockvriezen mij op?

Onze shockvriezer zorgt ervoor dat de sappen in een hele korte periode snel invriezen. Dit zorgt ervoor dat de ijskristallen klein blijven, waardoor Dr.Veggie de voedingsstoffen kan waarborgen. Hoe langzamer je iets invriest, des te groter te ijskristallen, des te minder de smaak en des te minder voedingsstoffen.

Zitten er vezels in jullie groentesappen

Dr.Veggie maakt gebruik van een grove slowjuicer. Door de grove slowjuicer, gaat er een kleine hoeveelheid vezels mee naar het sap. Er zitten dus wel vezels in onze groentesappen, maar in kleine mate.

Waarom zal ik voor Dr. Veggie kiezen?

Dr.Veggie is een transparant en open bedrijf. Wij denken dat eerlijkheid op ten duur wordt beloond. Niks is geheim en je kan altijd langskomen op afspraak. Daarnaast hebben wij het beste met de consument voor en willen consumenten op een makkelijke manier voorzien van gezonde groentesappen. Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust! Ons team staat van harte open om kennis met jou te maken. Tenslotte is de klant altijd koning bij Dr.Veggie.