DUURZAAMHEID

Waarom gebruiken jullie PET-flessen?

Dr.Veggie maakt gebruik van 100% gerecyclede PET-flessen, oftewel de r-PET. Deze flessen zijn vrij van gifstoffen zoals BSPS. Gerecyclede r-PET’s is de meeste milieuvriendelijke oplossing. Het heeft namelijk een kleine ecologisch voetdruk dan glas. De ontwikkelingen in plastic of alternatieven zullen wij blijven volgen, omdat wij ook zo milieuvriendelijk willen produceren.Helaas is dit simpelweg momenteel voor ons niet haalbaar. Heb je suggesties of ideeën, laat het ons gerust weten. * Goed om te weten: In vergelijking met glas en bio-plastic is 100% recyclede PET-plastic de meest milieuvriendelijke oplossing.

Zijn jullie flesjes recyclebaar?

Ja! De flessen zijn recyclebaar. Je kunt ze in bijna alle gevallen inleveren bij de gemeente of gooi ze in een afvalcontainer voor plastic, waardoor er weer nieuw plastic artikelen van gemaakt kunnen worden.

Waarom plastic flessen?

De groentesappen van Dr.Veggie worden door de shockvriezer op -40°C gebracht. Door de druk van het uitzetten van de sappen kan glas breken.Plastic flesje kunnen uitzetten, waardoor dit idealiter verstandiger is. Tevens als start-up is het voor ons momenteel nog niet haalbaar om gebruikte maken van goedkope andere oplossingen. Bij suggesties horen wij het uiteraard graag! Vervoer speelt momenteel ook een rol. Glazen flessen breken sneller, waardoor wij de klant niet kunnen waarborgen dat alle sappen heel aankomen.Plastic daarentegen is wat flexibeler en breekt niet. * Goed om te weten: In vergelijking met glas en bio-plastic is 100% recyclede PET-plastic de meest milieuvriendelijke oplossing.

Zijn de flesjes biologisch afbreekbaar?

Nee, onze PET-flessen zijn helaas niet biologisch afbreekbaar.

Kunnen flesjes teruggestuurd worden?

Ja, de PET-flessen kunnen teruggestuurd worden naar Dr.Veggie. We zullen zorgen dat de flesjes gerecycled kunnen worden.

Waarom leveren jullie geen biologische producten?

De meeste groente in Nederland zijn vrij van niet natuurlijk stoffen. Helaas, gebeurt het soms wel eens dat er toch stoffen worden aangetroffen die niet van nature in groente thuis horen. Daarom kunnen wij de naam bio niet voeren. Bio producten zijn overigens niet minder belastend voor het milieu (Dat is technisch verhaal). De meeste bio producten worden ook bespoten. Alleen wordt er gespoten met producten die van naturen in de natuur voor komen. Maar kunnen net zo schadelijk zijn. Alle groente die in Nederland kan kopen zijn nagenoeg vrij van onnatuurlijk stoffen. Die zijn heel gezond.