FAQ

Categorieën
Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?
Je kunt de plaats, tijd en/of dag van je bestelling wijzigen tot 12.00 uur vóór de dag van bezorging.Dit kan door een mail te sturen naar: info@drveggie.nl of bel naar 085-0499253
Kan ik een bestelling plaatsen als ik op een Waddeneiland woon?
Als je op een van de Nederlandse Waddeneiland woont, kan je helaas niks bestellen bij Dr.Veggie.
Toon alles
Wat is de inhoud van een flesjes groentesap?
De inhoud is: 230 milliliter groentesap in 1 flesje. Er zit miniaal 250 gram groente in per flesje
Hoe kan ik de sapjes het beste drinken?
Onze sappen komen het best tot hun recht, als ze bij een temperatuur van ongeveer 6 graden worden gedronken.Ze worden altijd diepgevroren bezorgd. Daarom is het van belang dat je tijdig een flesje uit de vriezer haalt en in je koelkast laat ontdooien.Schudden voor gebruik!
Wat zijn de meest ideale ontdooi-rituelen?
24-uurs ritueel: Drink je ontdooide groentesap uit de koelkast en zet er direct een nieuwe in voor de volgende dag! 12-uurs ritueel: Zet voor het slapen gaan, de groentesap in koud water. Op deze manier heb je volgende morgen een heerlijk groentesap met je ontbijt. 3- á 4-uurs ritueel: Neem een ingevroren groentesap mee naar werk. Na een halve dag kan je bijvoorbeeld tijdens de lunch een groentesap nuttigen. 20-minuten ritueel: Plaats de groentesap in een grote bak met lauw water en binnen 20 minuten in de groentesap ontdooid.
Hoe kan ik de groentesappen ontdooien en hoelang duurt het voordat een flesjes ontdooid is?
Afhankelijk van de temperatuur in je koelkast duurt dit 16-24 uur. Wil je voor meerdere personen een flesje ontdooien? Dan adviseren we je om de flesjes niet te dicht naast elkaar te zetten in de koelkast. Langzaam ontdooien is het best voor de kwaliteit van de groentesap. Ontdooien op kamertemperatuur?Op kamertemperatuur ontdooit groentesap binnen 3 à 4 uur helemaal. Hierdoor is het ideaal om een bevroren flesje mee te nemen naar je werk of school. Ontdooien met lauw water? (Snelste manier)Ja! Bij weinig tijd, kan je het beste de groentesap in lauw water zetten. Gebruik bijvoorbeeld een maatbeker. Hoe meer water, des te sneller het sapje is ontdooid. Na ongeveer 20 minuten kun je van de groentesap genieten. Ontdooien in een koelkast?Nee, dat is niet noodzakelijk. Je kunt de groentesappen echter op verschillende manier ontdooien. Het handigst is natuurlijk dat je een ontdooid flesje meteen inwisselt met een nieuw diepgevroren flesje voor de volgende dag. Creëer regelmaat voor jezelf.
Worden de groentesappen makkelijk door het lichaam opgenomen?
Drink je groentesap uiterlijk een kwartier voordat je iets eet, zodat je lichaam het optimaal kan opnemen. Doordat de groentesappen vloeibaar zijn, zijn de nutriënten makkelijker opneembaar dan bijvoorbeeld rauwkost. Heb je een wat moeilijkere spijsvertering, drink dan de groentesap een uur na het eten.
Toon alles
Bevatten de groentesappen bleekselderij?
Sommige mensen zijn allergisch voor bleekselderij. Enkele sapjes bevatten bleekselderij. Als je allergisch bent voor bleekselderij, controleer dan voordat je gaat drinken of er bleekselderij als ingrediënt in het sapje zit. Tevens is dit terug te vinden per product op de website. Van de andere ingrediënten is niet bekend of deze allergische reacties kunnen geven. In onze groentesappen wordt er geen gebruik gemaakt van noten.
Bevatten de groentesappen gluten en/of lactose?
Nee, onze groentesappen en shots zijn 100% gluten- en lactose vrij. Onze sappen zijn ook erg geschikt voor veganisten.
Ik ben allergisch, maar wil toch een pakket samenstellen?
Ben je allergisch en toch zeer geïnteresseerd in onze sappen, wat betreft de mogelijkheden.Neem dan contact op door een mail te sturen naar: info@drveggie.nl of te bellen naar 085-0499253.
Toon alles
Hoelang kan ik de groentesappen ingevroren bewaren?
Nadat de groentesappen in de shockvriezer zijn ingevroren, zijn ze ongeopend en ingevroren(min -18) tot maximaal 6 maanden houdbaar. Zie houdbaarheidsdatum op de dop.
Hoelang kan ik de groentesappen ontdooid nog houdbaar
Ongeopend en ontdooid zijn de groentesappen in de koelkast bij 4 graden nog 3 dagen houdbaar. Zodra de flesjes geopend zijn, adviseren we de groentesappen binnen enkele uren (4 uur) op te drinken.
Toon alles
Wat is een detoxkuur?
Detoxen is het ontgiften van afvalstoffen uit je lichaam. Darmen, nieren en lever zouden na verloop jaren sterk vervuild raken door de ongezonde stoffen die wij als consument binnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan e-nummers, smaakstoffen, zware metalen, etc. Detox heeft als functie om de lichaamsstoffen te scheiden en wellicht ook zo een paar kilo af te vallen.
Val ik af van een detoxkuur?
Naast het feit dat detoxen een rol speelt bij het reinigen van je lichaam, kan je ook afvallen van detoxen. Een hoop mensen verliezen een paar kilo in één week detoxen. Dit verschilt per persoon en per voedingspatroon. Hoe strikter je het schema volgt, des te meer kilo’s je kunt verliezen. De overtollige gifstoffen maken het bijna onmogelijk voor het lichaam om af te vallen. Gifstoffen zijn alle stoffen die vitale lichaamsprocessen ontregelen. Door te veel aan gifstoffen in het lichaam, komt het lichaam er niet meer aan toe om het lichaamsvet te verbanden. Bij overgewicht, kan je er bijna 100% van uit gaan, dat er te veel gifstoffen in het lichaam zitten.
Hoeveel dagen kan ik detoxen?
Detoxkuren bestaan gemiddeld uit 3, 5 of 7 dagen. Als je 3 dagen al te veel vindt, dan heeft één dag sapvasten ook al een positieve invloed. Hoe meer dagen je aan een stuk door de detoxkuren volgt, des te beter je lichaam wordt ondersteunt en des te groter de kans dat je alle gifstoffen kwijt raakt.
Wanneer begin ik met een detoxkuur?
Wanneer je zover bent om te gaan detoxen, wil je het ook direct goed doen. De timing speelt een belangrijke rol om de kuur vol te houden en te volbrengen. Het is verstandig om een gepast moment van het jaar te kiezen, bijvoorbeeld:– Kies een rustige periode op werk;– Geen druk of stress, dit werkt averechts op het ontgiften;– Geen drukke sportperiodes. Wandelen, mediteren of regelmatig relaxen hebben een positieve werking op het lichaam. Je moet namelijk je energie kunnen verdelen om de dag goed door te komen.
Kan ik water drinken tijdens een detoxkuur?
Water helpt tegen het afdrijven van afvalstoffen en verbetering van de bloedsomloop. Als je maar geen extreme hoeveelheid drinkt.2 liter water wordt sowieso aanbevolen om per dag te drinken.
Voor wie is detoxen niet verstandig?
Kinderen, personen met ondergewicht of zwangere vrouwen mogen niet zomaar detoxen. Kinderen of personen met ondergewicht hebben weinig afvalstoffen die zich in het lichaam ophopen. Bij een zwangerschap zit dat hem in, dat je niet wilt dat de afvalstoffen bij het kindje terecht komen. Detoxen kan daarentegen wel een positieve werking hebben voor vrouwen die zwanger willen worden. Je ontgift het lichaam door gifstoffen en zware metalen uit het systeem te verwijderen, zodat je niet het kindje daarmee belast. Je oude eetgewoontes laat je achter je, waardoor je aan de slag kan gaan met je nieuwe en gezondere eetpatroon. Tevens is een detoxkuur af te raden bij het gebruik van medicijnen of een medische aandoening. Diabetes kan namelijk erg gevaarlijk zijn bij een te hoge of lage bloeddruk door een detoxkuur. Overleg daarom ten alle tijden met je huisarts wanneer je twijfelt of je een detoxkuur wilt gaan doen. Een arts of diëtist kan jou exact adviseren wat je wel of niet mag doen tijdens een groentesapkuur.
Wat te doen na het detoxen?
Het lichaam is gereinigd en je kan weer wat grote maaltijden eten. Ieder lichaam vraagt een andere hoeveelheid aan voedsel. Eet met maten en voel aan wat je lichaam nodig heeft. Als je nu direct te veel eet, kom je weer in dezelfde cyclus als voorheen. Na een intensieve detox kuur achter rug, begin je nu pas met een frisse start. Hoe jij deze frisse start benut, ligt in je eigen handen. Dus zet hem op en hou de gezonde levensstijl vast!
Toon alles
Waar bezorgt Dr. Veggie?
Dr.Veggie bezorgt door heel Nederland en in Vlaanderen. Als je op een van de Nederlandse Waddeneiland woont, kan je helaas niks bestellen bij Dr.Veggie.
Wat zijn de bezorgkosten?
Bij een bestelling boven de €50,- nemen wij de bezorgkosten voor onze rekening! Je bestelling wordt met speciaal vriestransport thuis afgeleverd. Bij een bestelling onder de €50,- wordt er € 6,95 in rekening gebracht. Bij aanschaf van een abonnement wordt de bestelling gratis thuisbezorgd.
Hoe wordt de bestelling geleverd?
Onze leverancier levert de groentesappen diep ingevroren bij je af. Je kunt bij je online bestelling een tijdsblok van 6 uur kiezen: 1. In de ochtend (08:00-14:00)2. In de middag (12:00-18:00)3. In de avond (18:00-22:00) Dinsdag t/m vrijdag leveren we in de bovenstaande tijdsblokken. Op zaterdag leveren we alleen in tijdblok 1 & 2. De avond voor de bezorging (tussen 21.00 uur en 03.00 uur) ontvangt de klant een e-mail met de bezorgtijd in een bezorgvenster van maximaal 3 uur.
Wat moet ik doen als ik mijn bestelling niet heb ontvangen?
Bij extreme files of ongelukken kan het zijn dat er vertragingen is opgetreden in de bezorging. De vervoerder houd je via sms’jes op de hoogte. Bij problemen op de bezorgdag zelf kun je het beste direct contact opzoeken met ons op 085-0499253. In uitzonderlijke gevallen als er niet op tijd kan worden geleverd, zorgen wij voor een kosteloze nalevering.
Wat als de chauffeur voor een gesloten deur staat?
Dr.Veggie verwacht dat er iemand thuis is om uw bestelling in ontvangst te nemen. De chauffeur zorgt ervoor dat er hoorbaar wordt gebeld of geklopt. Wordt er niet opengedaan, dan wordt er telefonisch contact opgenomen. Als er niet wordt opgenomen, dan neemt onze leverancier het pakketje retour voor een vervolgafspraak.
Kan ik mijn bestelling ook bij de buren afleveren?
In bijna alle gevallen wordt er geen pakket bij de buren afgeleverd. Je kunt dit wel nadrukkelijk aangeven, nadat je online de groentesappen hebt aangeschaft. Maar wij kunnen niet garanderen dat dit ook daadwerkelijk gebeurt. De buurman moet namelijk een grote vriezer hebben, om de versheid van de groentesappen te kunnen waarborgen.
Zitten er kosten verbonden aan een nalevering?
Ja, er worden extra kosten in rekening gebracht. Bij nalevering bedragen deze €10. Alleen in uitzonderlijke gevallen wanneer er niet op tijd geleverd kan worden, zorgt Dr.Veggie dat er op afspraak kosteloos nageleverd wordt.
Op welke dagen worden de bestelling in Nederland bezorgd?
Wij bezorgen op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.Bestel je vrijdag na 12:00 uur dan heb je je bestelling op dinsdag in huis. Er zijn verschillende bezorgmomenten: Dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag08.00-14.00 | 12.00-18.00 | 18.00-22.00 Zaterdag08.00-14.00 | 12.00-18.00
Toon alles
Wat zit er in jullie sappen?
De sappen van Dr.Veggie bestaan minimaal uit 250 gram groente. Dit zijn rauwe groente en niet groente die eerst gekookt zijn. Dr.Veggie heeft in totaal 12 smaken waarbij de percentage groente varieert van 72% tot 100%. De overige percentage komen uit fruitstukken. De hoeveelheid groente/fruit loopt bij sommige groentesappen op tot zo’n 11 a 12 stukken. Goed om te weten, dat Dr.Veggie alleen gebruik maakt van natuurlijke voedselbronnen. Er zitten dus GEEN extra toevoegingen in onze groentesappen!
Wat maakt jullie sappen zo gezond?
Onze groentesappen bestaat voor de grootste gedeelte uit groente en een klein deel uit fruit. 1 flesje barst van de vitamines, mineralen en gezonde enzymen. De diversiteit van smaak/ kleur/ groente & fruit zorgt voor een veelzijdig aanbod voedingsstoffen die je binnen krijgt. Dr.Veggie is een grote voorstander van natuurlijke producten, zonder toevoegingen.– géén conserveringsmiddelen;– géén kleur- en smaakstoffen.Helaas is versheid maar een bepaalde tijd haalbaar, daarom gebruikt Dr.Veggie een shockvriezer. Onze shockvriezer zorgt ervoor dat de sappen in een hele korte periode snel invriezen. Dit zorgt ervoor dat de ijskristallen klein blijven, waardoor Dr.Veggie de voedingsstoffen kan waarborgen. Hoe langzamer je iets invriest, des te groter te ijskristallen, des te minder de smaak en des te minder voedingsstoffen. Het is tevens wel belangrijk dat de groentesappen bij jou thuis in de vriezer terecht komen.
Wat is het verschil tussen slowjuicen & cold pressed?
Er is onderzoek gedaan naar het verschil tussen slowjuicen dubbele schroefpers en een hydraulische cold-press. Uit de analyse kwam voort dat er tijdens het slowjuicen 47% meer voedingsstoffen in tegenstelling tot cold-pressed, maar wel met dezelfde hoeveelheid ingrediënten. Met cold-pressed worden groente en fruit op hoge snelheid tot kleine stukken vermalen. Hier komt een hoop zuurstof bij kijken, waardoor de afbraak van vitamines en mineralen sneller achteruit gaat. Vervolgens worden de fijngemalen groente en fruit in een zak gedaan en geperst. In deze zak blijven alle vezels achter en blijft er alleen nog het sap over. Met onze Angel slowjuicer daarentegen, gaan er meer vezels mee door de grove dubbele schroefpers en is er bijna tot geen zuurstof bij dit proces betrokken. Zo blijven de vitamines en mineralen optimaal behouden.Van alle manieren om groente en fruit te vermalen, is slowjuicen de best mogelijke optie. Dit zit hem in het feit dat met slowjuicen veruit de meeste voedingsstoffen behouden blijven.
Welke voordeel levert shockvriezen mij op?
Onze shockvriezer zorgt ervoor dat de sappen in een hele korte periode snel invriezen. Dit zorgt ervoor dat de ijskristallen klein blijven, waardoor Dr.Veggie de voedingsstoffen kan waarborgen. Hoe langzamer je iets invriest, des te groter te ijskristallen, des te minder de smaak en des te minder voedingsstoffen.
Zitten er vezels in jullie groentesappen
Dr.Veggie maakt gebruik van een grove slowjuicer. Door de grove slowjuicer, gaat er een kleine hoeveelheid vezels mee naar het sap. Er zitten dus wel vezels in onze groentesappen, maar in kleine mate.
Waarom zal ik voor Dr. Veggie kiezen?
Dr.Veggie is een transparant en open bedrijf. Wij denken dat eerlijkheid op ten duur wordt beloond. Niks is geheim en je kan altijd langskomen op afspraak. Daarnaast hebben wij het beste met de consument voor en willen consumenten op een makkelijke manier voorzien van gezonde groentesappen. Geen vraag is te gek, dus stel ze gerust! Ons team staat van harte open om kennis met jou te maken. Tenslotte is de klant altijd koning bij Dr.Veggie.
Toon alles
Waarom gebruiken jullie PET-flessen?
Dr.Veggie maakt gebruik van 100% gerecyclede PET-flessen, oftewel de r-PET. Deze flessen zijn vrij van gifstoffen zoals BSPS. Gerecyclede r-PET’s is de meeste milieuvriendelijke oplossing. Het heeft namelijk een kleine ecologisch voetdruk dan glas. De ontwikkelingen in plastic of alternatieven zullen wij blijven volgen, omdat wij ook zo milieuvriendelijk willen produceren.Helaas is dit simpelweg momenteel voor ons niet haalbaar. Heb je suggesties of ideeën, laat het ons gerust weten. * Goed om te weten: In vergelijking met glas en bio-plastic is 100% recyclede PET-plastic de meest milieuvriendelijke oplossing.
Zijn jullie flesjes recyclebaar?
Ja! De flessen zijn recyclebaar. Je kunt ze in bijna alle gevallen inleveren bij de gemeente of gooi ze in een afvalcontainer voor plastic, waardoor er weer nieuw plastic artikelen van gemaakt kunnen worden.
Waarom plastic flessen?
De groentesappen van Dr.Veggie worden door de shockvriezer op -40°C gebracht. Door de druk van het uitzetten van de sappen kan glas breken.Plastic flesje kunnen uitzetten, waardoor dit idealiter verstandiger is. Tevens als start-up is het voor ons momenteel nog niet haalbaar om gebruikte maken van goedkope andere oplossingen. Bij suggesties horen wij het uiteraard graag! Vervoer speelt momenteel ook een rol. Glazen flessen breken sneller, waardoor wij de klant niet kunnen waarborgen dat alle sappen heel aankomen.Plastic daarentegen is wat flexibeler en breekt niet. * Goed om te weten: In vergelijking met glas en bio-plastic is 100% recyclede PET-plastic de meest milieuvriendelijke oplossing.
Zijn de flesjes biologisch afbreekbaar?
Nee, onze PET-flessen zijn helaas niet biologisch afbreekbaar.
Kunnen flesjes teruggestuurd worden?
Ja, de PET-flessen kunnen teruggestuurd worden naar Dr.Veggie. We zullen zorgen dat de flesjes gerecycled kunnen worden.
Waarom leveren jullie geen biologische producten?
De meeste groente in Nederland zijn vrij van niet natuurlijk stoffen. Helaas, gebeurt het soms wel eens dat er toch stoffen worden aangetroffen die niet van nature in groente thuis horen. Daarom kunnen wij de naam bio niet voeren. Bio producten zijn overigens niet minder belastend voor het milieu (Dat is technisch verhaal). De meeste bio producten worden ook bespoten. Alleen wordt er gespoten met producten die van naturen in de natuur voor komen. Maar kunnen net zo schadelijk zijn. Alle groente die in Nederland kan kopen zijn nagenoeg vrij van onnatuurlijk stoffen. Die zijn heel gezond.
Toon alles
Waar kan ik Dr. Veggie kopen?
De groentesappen zijn tot dusver alleen op onze online webshop te koop: www.drveggie.nl. Dr.Veggie verkoopt bewust niet aan supermarkten, omdat supermarkten een te grote marge op de producten willen. Dit gaat ten kosten van het product en de consument. Verse producten zijn helaas niet eeuwig houdbaar. In de toekomst willen wij wel samenwerken met externe partijen. Zolang wij maar dezelfde missie delen. 
Hoe kan je Dr. Veggie volgen?
Dr.Veggie is actief op Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest & Youtube. Wil je meer weten over ons, volg ons dan op deze social media kanalen. Facebook Instagram Pinterest Youtube
Ik heb een verbeterpunt , die jullie kan helpen?
Wij staan open voor feedback of input. Heb je suggesties hoe Dr.Veggie iets beter kan aanpakken? Twijfel niet en help ons. Stuur ons een mail naar info@drveggie.nl of bel ons op 085-0499253
Ik heb een klacht, wat moet ik doen?
Dr.Veggie is een organisatie die streeft naar perfectie. Helaas lukt dat niet altijd. Bij klachten, verbeterpunten of misverstanden willen wij dit graag de wereld uit helpen. Twijfel dus niet en neem contact met ons op door een mail te sturen naar info@drveggie.nl of te bellen naar 085-0499253.
Toon alles