Detox sapkuur: 9 tips voor een blijvend resultaat

Yes, je hebt zojuist een detox sapkuur besteld en je wilt weten hoe jij je hier het beste op kunt voorbereiden voor een blijvend resultaat. Wij gaven eerder al aan dat de voorbereidingsfase niet enkel om het lichaam gaat maar ook om de geest. Je moet je mentaal voorbereiden op jouw detox sapkuur.

Wij geven je hieronder 9 tips die je bij de voorbereidingen kunnen helpen! 

#1 Schrijf je doelen op

Doe het voor jezelf en schrijf op je doelen op. Het is belangrijk dat je weet waarom je deze detox wilt doen. Door het op te schrijven, hou jij jezelf scherp wanneer je het even wat moeilijker hebt, zowel tijdens als na de sapkuur.

#2 Geef jezelf de tijd

Gun je geest en lichaam een goede voorbereiding voor deze belangrijke stap. Doe het niet zomaar hals overkop maar denk erover na en leg een datum vast. Heb je een belangrijk evenement waardoor je niet goed genoeg kunt afbouwen? Verplaats de detox dan naar een ander tijdstip. Dit bevordert namelijk de kwaliteit van de detox en het resultaat achteraf. Hoeveel dagen moet je rekenen voor de detox zelf? Het aantal dagen dat je hebt besteld + 5 dagen pre detox en 3 dagen na de sapkuur.

#3 Maak een eetschema 

Leg van tevoren vast wat je gaat eten. Zoek aan de hand van Dr.Veggie’s boodschappenlijst recepten op die je wilt maken tijdens de voorbereiding en na de sapkuur. Zo verklein je de kans dat je toch iets anders gaat eten wat minder bij de detox past.

#4 Veranderen en behouden

Schrijf op wat je in de toekomst aan je eetpatroon wilt veranderen en behouden. Je hoeft hier geen drastische beslissingen te maken. Begin met kleine stappen die makkelijker vol te houden zijn. Je kunt deze stappen achteraf altijd nog vergroten naarmate het goed gaat en je de voordelen ervan inziet.

#5 Geef niet op!

Geef niet meteen op! Heb je een festival gepland, een groot feest of je gaat lekker op vakantie? Dan weten wij allemaal dat je daar niet degene wilt zijn die daar alleen water gaat drinken. Gun jezelf ook rust zonder al te veel gedoe. Aangezien je jouw levensstijl aanpast, is dat in het begin wennen maar eenmaal jij je draai erin hebt gevonden, hoef je er minder over na te denken.

#6 Richt je huis gezond in

Je huis gezond inrichten! Het voedingscentrum heeft een checklist om te zien hoe gezond je huis is ingericht. Hoe meer gezond eten jij om je heen hebt, hoe makkelijker jij keuzes maakt om gezonder te gaan leven. Je kunt de check op deze interessante pagina terugvinden.

#7 Vertel het aan je omgeving

Hou je omgeving op de hoogte van je nieuwe gezonde(re) levensstijl. Aangemoedigd worden, ervaringen delen of het samendoen, zorgt ervoor dat je meer energie krijgt om door te pakken. Door dat je omgeving van jouw nieuwe stap afweet, kunnen zij daar rekening mee houden en kom jij niet te vaak in de verleiding te staan.

#8 Vier je succes!

Heb jij je doel behaald? Vergeet je eigen successen niet te vieren! Verwen jezelf met iets dat je graag doet.

#9 Geloof in jezelf

Last but not least, Geloof in jezelf! Je kunt het. Je hebt net een detox sapkuur bij ons besteld en dat is al een hele mooie stap. Wij vinden het belangrijk dat jij je bewust wordt van je huidige eetpatroon en de tijd neemt om je doel te behalen. Focus is key! Wij zijn alvast supertrots dat jij onze klant bent en voor onze producten kiest. Mocht je ergens nog vragen over hebben, mag je altijd contact met ons opnemen!