Detox Sapkuur

Reset je lichaam met een detox sapkuur en zet de eerste stap naar een gezonde levensstijl. Van een 1-daagse sapkuur om eens kennis te maken met het effect van een detox kuur. Tot een intensieve sapkuur van maar liefst 7 dagen, voor de ervaren detoxer. Voor elk wat wils! Waar ben jij naar op zoek? Onze groentesappen zitten boordevol verse en gezonde ingrediënten. Geniet van de energie die je erdoor krijgt en nog vele andere voordelen. Lees er hier meer over!

12 producten

per pagina
Filteren
 1. Jouw training een boost geven?

  Dr.Veggie kweekt als enige zelf verse spirulina.

  Deze alg kent ontzettend veel gezondheidsvoordelen en kan jouw sportprestaties verbeteren!

  Lees ons blog voor alle voordelen 

 2. Dr.Veggie sapboxen - Detox 5 dagen
  Sapkuur 5 dagen - Basic

  144,00 169,00

  • 1 flesje voor je dagelijkse hoeveelheid groenten
  • Geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen
  • Behoud van vitaminen en mineralen
  • 1 flesje voor je dagelijkse hoeveelheid groenten
  • Geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen
  • Behoud van vitaminen en mineralen
 3. Dr.Veggie sapkuren - Detox sapkuur 7 dagen
  Sapkuur 7 dagen - Basic

  209,00 239,00

Detoxkuren van Dr.Veggie

Ben jij op zoek naar een sapkuur die bij jou past? Bij Dr.Veggie kies je naast de duur van je detox kuur ook een variant uit. Je kunt kiezen uit Basic, Coaching, Hot&Cold en Deep Clean. Benieuwd naar wat een sapjes detox is? Hoe het voelt om een hele dag alleen maar groentesappen en -soepen te drinken? Met onze 1-daagse detox sapkuur maak je kennis met het sapvasten.

Een 1-daagse sapkuur kun je tot wel 1 keer per week inplannen. Zo ruil je 1 keer per week vast voedsel in voor 100% verse groentesappen. Dit zorgt ervoor dat je op lange termijn positieve ontwikkelingen gaat ondervinden in jouw eetpatroon. Je groente inname wordt groter, waardoor je lichaam ontzettend veel vitaminen en mineralen opneemt. Het is nooit verkeerd om nu en dan je lichaam een natuurlijke reset te geven of bewust te worden van je gewoonten.

Naast de 1-daagse detox kuur kun je ook kiezen voor een detox van 3, 5 of 7 opeenvolgende dagen. Je reset je lichaam op een natuurlijke manier door belastende voeding te vermijden. Met een sapkuur van meerdere dagen krijg je sneller een gewenst resultaat, maar het is intensiever dan een sapdag per week.

Is dit jouw eerste sapkuur of ben je op zoek naar een sapjeskuur met begeleiding? Ga dan voor onze 3-daagse detox coaching. Bij deze sapkuur krijg je naast een detox schema ook een uitgebreide handleiding met tips en tricks. Zo lees je meer over hoe jij je het beste kunt voorbereiden, krijg je inspiratie recepten mee, etc.

Houd je van afwisseling? Dan is onze Hot&Cold misschien wat voor jou. Je wisselt groentesappen af met heerlijke en zelfgemaakte soepen. Met deze sapkuur eindig jij je dag met een relaxerende detox thee. Heerlijk voor tijdens koudere dagen.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor onze Deep Clean. Deze detox kuur bevat spirulina. Spirulina is een zoutwateralg met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Het helpt giftige stoffen uit je lichaam te verwijderen. Niet alleen haal jij er heel veel energie uit, het helpt het jou ook met af te vallen of op gewicht te blijven.

Waarom een detox sapkuur goed voor je is

Detoxen of ontgiften is tegenwoordig een vaak voorkomend begrip. Het staat voor het reinigen van je lichaam door er de afvalstoffen of gifstoffen uit te verwijderen. Je lever neemt dagelijks deze taak op zich. Samen met je nieren en maagdarmkanaal maakt hij deel uit van het natuurlijke afvalverwerkingssysteem.

Door een sapjeskuur te volgen geef jij je lever gedurende een aantal dagen de nodige rust. Het is voor jezelf vaak een eerste stap naar een gezonde levensstijl. Met een detox sapkuur voed jij je lichaam een paar dagen met een enorme hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en enzymen. Hierdoor voel jij je na de sap detox fit en energiek. Daarnaast ben je ook een paar kilo’s lichter! Dit kan tot wel 3,5 à 4 kilo gaan. Vaak ga je na een sapkuur ook bewuster om met je voeding. Je zit lekkerder in je vel doordat jij je ongezonde gewoontes loslaat of deze vervangt met gezondere alternatieven.

Een sapkuur kun je tot wel 4 keer per jaar doen. Vaker dan 4 keer raden wij jou niet aan. Het is de bedoeling dat je na een sapjeskuur ook je eetpatroon aanpast en niet terug naar oude gewoontes grijpt.

Meer lezen over afvallen met een detox? Lees hier het artikel

Hoe begin je het beste met een detox kuur?

Je legt vast wanneer je wilt beginnen. Zo kun je hier bewust naartoe werken. Een goede voorbereiding is het halve werk! Kies een rustige week uit met weinig tot geen deadlines en afspraken. Breng je omgeving op de hoogte om minder snel in de verleiding te komen. Doe jij het liever niet alleen? Ga samen met iemand detoxen! 

De voorbereiding: wat mag wel en wat niet? 

Drie dagen voor de sapkuur wijzig jij je voeding. Dit is de eerste fase. Door goed af te bouwen, bereid jij je lichaam voor op een effectief en vlekkeloos verloop van jouw detox sapjes kuur. Eet in de deze fase zoveel mogelijk pure en onbewerkte voeding. De mate waarin jij moet afbouwen hangt af van hoe gezond je al eet en drinkt.

Hoe bouw je het beste af? 

 3 dagen van tevoren stop je met het nemen van frisdrank, gebak en zoutjes. Ook stop je met gefrituurd voedsel, alcohol en eten uit pakjes en/of zakjes.

 2 dagen voor je sapkuur stop je met het nemen van koffie, rood vlees en wit brood. Witte rijst, zoetjes en zout raden we ook af.

 De dag voor je sapkuur stop je met het nemen van brood, zuivel en pasta. 

Wat eet je dan wel? Heel veel groente! Denk aan vegetarische of veganistische recepten. Laat je lichaam wennen aan de hoeveelheid groente die je met de detox kuur gaat drinken. Vul je recepten aan met wat fruit, peulvruchten, volkoren producten etc. Ingrediënten die licht verteerbaar zijn. 

De sapkuur: wat mag wel en wat niet? 

Na de eerste fase begin je met fase 2: de sapdagen. Tijdens de sapkuur houd jij je (zoveel mogelijk) aan je detox plan. Je drinkt per dag 7 detox sappen en 2 shots in totaal. Deze zijn verdeeld over de hele dag van 7u30 tot 19u30. Elke dag sluit jij af met een heerlijke detox thee. Bij enkele van onze varianten (lees: Hot&Cold & Deep Clean) geven wij speciale detox thee mee!

Het is belangrijk dat jij je naast de detox sapjes en shots goed blijft hydrateren. Drink daarom minimaal 2 liter water of verse thee tijdens je sapkuur. 

Gun jezelf rust tijdens je sapdagen en geloof in jezelf. Vermijd stressvolle situaties. Doe iets waar je van ontspant en ga op tijd slapen. 

Wat doe je na een detox sapkuur?

Je bouwt weer op in fase 3. Je hebt jezelf en je lichaam een paar dagen rust gegeven. Een aantal dagen lang heeft je lichaam geen vast voedsel verwerkt. Het is daarom belangrijk dat je stap voor stap rustig weer gaat opbouwen, anders valt het eten meteen heel zwaar op je maag. Dit doe je door een week lang een basis aan te houden. Dit kan met gezonde salades, gestoomde groenten en fruit. Zo ook ei, bonen, vis en gevogelte. Voeg stukje bij beetje nieuwe ingrediënten toe aan je eten en kijk hoe je lichaam hierop reageert.

Word je moe na het eten? Krijg je snel een opgeblazen gevoel? Dan ga je te snel. Zoek een maaltijd die je energie geeft en lekker op de maag ligt. We raden je aan om na de kuur een gezond ritme aan te houden. Vul je dag aan met onze groentesappen of shots. Een groentesap is ideaal om een dagelijkse flinke dosis goed opneembare en juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Deze sapjes haal je snel en makkelijk in huis met een sapbox van Dr.Veggie.

Een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is voor iedereen anders. Elk lichaam heeft wel zijn dagelijkse dosis vitaminen en mineralen nodig om goed te functioneren. Dit krijg je door voldoende groente en fruit te eten.

Voor je detox sapkuur heb jij gekozen om deze stap te maken. Wees duidelijk in wat je precies wenst aan te passen. Dit hoeft niet veel te zijn. Elk begin is een begin! Zolang je het maar blijft volhouden. Jij kent jezelf als geen ander en voelt wat wel en niet goed voelt. Het is belangrijk om naar je lichaam te luisteren en tijd voor jezelf vrij te maken.

Heb je geen tijd of moeite met het behalen van je dagelijkse portie groenten? Dan raden wij je aan om je eetpatroon aan te vullen met groentesappen. Vervang je huidig tussendoortje met een sapje. Een groentesap geeft je langer een verzadigd gevoel en voldoende energie tot je volgende maaltijd. Tijdens een detox sapkuur heb je een strak schema en drink je de groentesappen snel weg. Geef jezelf de kans om enkele sappen aan je dagelijkse routine toe te voegen. Zo kun je met een vaste ritueel toch een gezonde levensstijl vasthouden.

Kies bewust voor groente en niet voor suikers

De kwaliteit en smaak van onze groentesappen staan bij ons voorop. Onze sappen bevatten verse groenten, fruit en specerijen. Ze bevatten geen toevoegingen en zitten vol vitaminen en mineralen.

Bij het maken van onze groentesappen kiezen wij bewust voor zoveel mogelijke lokale producten. We wassen, schillen en snijden onze ingrediënten zelf. Dat wij de productie zelf in hand houden is niet voor niets. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze sappen garanderen en flexibel omgaan met jouw wensen.

Onze sappen bestaan uit minimaal 74% groenten en worden aangevuld met een beetje fruit en kruiden. Dit doen we om een perfecte balans te krijgen in smaak en textuur. Een groentesap smaakt anders dan de zoete sappen die je overal kunt krijgen. Het kan zijn dat jij je eerste sapje helemaal niet zo lekker vindt, maar dat het later heel anders smaakt! Geef jezelf de tijd om aan deze smaak te wennen. Heb je een bepaalde smaak of groente die jij niet lekker vindt? Neem dan contact met ons op. Wij vervangen dit sap graag met een andere naar keuze. Zo kun jij alsnog genieten van je sapkuur.

Ervaringen Dr.Veggie

De mening van onze klanten zijn niet alleen voor ons van groot belang, maar ook voor jou! Lees hier de ervaringen die ze met jou willen delen.

Service is voor ons belangrijk. Wij staan open voor feedback, gesprekken en suggesties. Wij geloven erin dat we op deze manier een kwalitatief product kunnen aanbieden dat aan jouw wensen voldoet.