Detox Sapkuur

Een detox kuur helpt de afvalstoffen uit je lichaam af te voeren en reset de stoelgang. Met als resultaat: meer energie,een heldere geest, een stralende huid, een goede nachtrust, een betere concentratie én een sterker immuunsysteem. In het assortiment van Dr.Veggie vind je verschillende sapkuren. Variërend van een detox sapkuur van één dag om eens kennis te maken met de effecten van een detox kuur. Tot een intensieve sapkuur van maar liefst zeven dagen, voor de ervaren detoxer.

12 producten

per pagina
Filteren
 1. Jouw training een boost geven?

  Dr.Veggie kweekt als enige zelf verse spirulina.

  Deze alg kent ontzettend veel gezondheidsvoordelen en kan jouw sportprestaties verbeteren!

  Lees ons blog voor alle voordelen 

  • 1 flesje voor je dagelijkse hoeveelheid groenten
  • Geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen
  • Behoud van vitaminen en mineralen
  • 1 flesje voor je dagelijkse hoeveelheid groenten
  • Geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen
  • Behoud van vitaminen en mineralen

Detoxkuren van Dr.Veggie

Voor iedere persoon bieden wij een passende sapkuur. Naast onze verschillende varianten, kun je ook de duur van jouw sapvasten kiezen. Zo kies je uit onze Basic, Coaching, Hot&Cold of Deep Clean varianten en volg je dit gedurende 3, 5 of 7 dagen. Ben je benieuwd naar het detoxen en wil je weten hoe het voelt om een hele dag alleen maar groentesappen en -soepen te drinken? Begin dan met de 1-daagse detox sapkuur om kennis te maken met het sapvasten of een kennismakingsbox om onze verschillende gezonde sappen te proeven. 

Een 1-daagse sapkuur kun je tot wel 1 keer per week inplannen. 1 keer per week vast voedsel inruilen voor 100% natuurlijke en verse groentesappen zorgt ervoor dat je op langere termijn positieve ontwikkelingen gaat ondervinden in jouw eetpatroon. Je lichaam neemt ontzettend veel vitaminen en mineralen op van verschillende soorten groente en fruit en het is nooit verkeerd om nu en dan jouw lichaam wat rust te geven of bewust te worden van je voedselinname.

Naast de 1-daagse sapkuur kun je ook kiezen voor een detox van 3, 5 of 7 opeenvolgende dagen. Dan kies jij ervoor om je lichaam te resetten en te ontzien van koolhydraten, vetten en andere voedingsstoffen die een opgeblazen gevoel of slechte huid kunnen veroorzaken. Met een sapkuur van meerdere dagen krijg je sneller een gewenst resultaat, maar is intensiever dan een sapdag per week.

Is dit jouw eerste detox sapkuur of ben je opzoek naar een sapkuur met meer informatie? Dan raden wij je onze 3-daagse detox coaching-variant aan. Bij deze sapkuur krijg je naast een overzichtelijk schema ook een uitgebreide handleiding met tips en tricks over hoe jij je het beste kunt voorbereiden, welke recepten je vooraf aan een sapkuur het beste kunt koken, etc.

Ben je iemand die wat meer van afwisseling houdt? Dan is onze Hot&Cold misschien wel wat voor jou. Je wisselt groentesappen af met heerlijke en zelfgemaakte soepen en eindigt je dag met een detox thee! Heerlijk voor tijdens koudere dagen.

Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor onze Deep Clean, deze detox bevat spirulina. Spirulina is een zoutwateralg met een zeer geconcentreerde voedingswaarde en staat bekend als een natuurlijke multivitaminen. Het heeft een ontgiftende werking en helpt de slechte afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Naast dat jij er heel veel energie uithaalt, helpt het jou ook om af te vallen of op gewicht te blijven.

Waarom sapvasten goed voor je is

Detoxen of ontgiften is tegenwoordig een vaak voorkomend begrip voor het reinigen van je lichaam door er de afvalstoffen of gifstoffen uit te verwijderen. Je lever neemt dagelijks deze taak op zich. Samen met je nieren en maagdarmkanaal maakt hij deel uit van het natuurlijke afvalverwerkingssysteem.

Door een sapkuur te volgen geef jij je lever gedurende het aantal gekozen dagen de nodige rust en is het voor jezelf vaak een eerste stap naar een gezonde levensstijl. Met een detox sapkuur voed jij je lichaam een paar dagen met een enorme hoeveelheid aan vitaminen, mineralen en enzymen. Dit brengt veel voordelen met zich mee: je voelt je na de detox gelijk fit en energiek. Daarnaast ben je ook een paar kilo’s lichter. Vaak ga je na een sapkuur ook bewuster om met je voeding en zit je lekkerder in je vel doordat je ongezonde gewoontes loslaat.

Zo een sapkuur kun je tot wel 4 keer per jaar doen. Vaker dan 4 keer raden wij jou niet aan. Het is de bedoeling dat je na een sapkuur ook je eetpatroon onder de loep houdt en niet terug naar oude gewoontes grijpt.

Hoe begin je het beste met een sapkuur?

Op het moment dat jij opzoek bent naar een geschikte detox sapkuur, is het handig om gelijk vast te leggen wanneer je wilt beginnen zodat je hier bewust en weloverwogen naartoe kunt werken. Een goede voorbereiding is het halve werk: zorg ervoor dat je een rustige week kiest met weinig tot geen deadlines en afspraken, dat jij je omgeving op de hoogte brengt om minder snel in de verleiding te komen om van je detox af te wijken, of samen met iemand gaat detoxen. 3 dagen vooraf aan je detox sapkuur ga jij je voedingspatroon wijzigen. De mate waarin je moet afbouwen met bepaalde voedingsgewoontes hangt af van hoe gezond je al eet en drinkt. We raden je aan om vegetarisch of veganistisch te eten voorafgaand je sapkuur.

Wat mag en mag niet vooraf en tijdens een detox sapkuur?

Door af te bouwen geef jij je lichaam de tijd om te wennen aan de grotere hoeveelheid groente. Om jou hierbij te helpen, krijg je bij je sapkuur ook een boodschappenlijst vol met ingrediënten waar je wel mee kunt koken. Denk aan 100% natuurlijke ingrediënten zoals verse groente en fruit, peulvruchten, noten, diverse kruiden en specerijen.

Er zijn ook bepaalde zaken die wij je sterk afraden tijdens je voorbereidingen:

3 dagen van tevoren stop je met het nemen van Frisdrank, gebak, zoutjes, banket, gefrituurd voedsel, alcohol en eten uit pakjes en/of zakjes;

2 dagen van vooraf stop je met het nemen van koffie (ook decafeïne), rood vlees, witmeelproducten en zout (ook kunstmatige zoetstoffen).

1 dag van tevoren stop je met het nemen van gluten en lactose: zoals tarwebrood, koeienzuivel en pasta.

Tijdens je detox sapkuur drink je enkel de groentesappen en -shots die op het schema staan ingepland. Je mag gedurende de hele detox sapkuur onbeperkt water en kruidenthee drinken. Bij enkele van onze detox sapkuren (lees: Hot&Cold & Deep Clean) geven wij speciale detox thee mee!

Wat doe je na een detox sapkuur?

Je hebt jezelf en je lichaam een paar dagen rust gegeven door gedurende een aantal dagen geen vast voedsel op te nemen. Het is daarom belangrijk dat je stap voor stap rustig weer gaat opbouwen, anders valt het eten meteen heel zwaar op je maag. Dit doe je door de 3 volgende dagen een basisvoedingspatroon aan te houden met groentesappen, salades, gestoomde groenten, fruit, ei, peulvruchten, vis en gevogelte. Voeg langzaam voedingsmiddelen toe en kijk hoe je lichaam reageert op wat je eet.

Word je moe na een maaltijd? Krijg je snel een opgeblazen gevoel? Dan ga je te snel. We raden je aan om na de kuur zelfgemaakte smoothies of groentesappen van Dr.Veggie te blijven drinken ter aanvulling op je gezonde levensstijl.

Een gezonde levensstijl

Een gezonde levensstijl is voor iedereen anders, maar elk lichaam heeft wel zijn dagelijkse dosis vitaminen en mineralen nodig om goed te functioneren. Dit krijg je door voldoende groente en fruit te eten.

Voorafgaand je detox sapkuur heb jij gekozen om deze stap te maken. Het is daarom belangrijk dat het voor je duidelijk is wat je precies wenst aan te passen. Dit hoeft niet veel te zijn, want elk begin is een begin, zolang je het maar blijft volhouden. Jij kent jezelf als geen ander en voelt wat wel of niet goed voelt. Het is belangrijk om naar je eigen lichaam te leren luisteren en tijd voor jezelf vrij te maken.

Heb je geen tijd of moeite met het behalen van je dagelijkse portie groenten? Dan raden wij je aan om je eetpatroon aan te vullen met groentesappen. Kies ervoor om tussen je maaltijden door een sapje te nemen in plaats van een ongezonde snack. Een groentesap geeft je langer een verzadigd gevoel en geeft je voldoende energie tot je volgende maaltijd. Tijdens een detox sapkuur heb je een strak schema die je waar kunt maken doordat je enkel groentesappen drinkt zonder vooraf iets te moeten voorbereiden. Het is normaal dat je na een detox sapkuur plots weer in een chaotische dagindeling valt waar het moeilijk is om deze structuur vol te houden. Geef je daarom de kans om enkele sappen aan je dagelijkse routine toe te voegen. Zo kun je met een vaste routine toch een gezonde levensstijl vasthouden.

Kies bewust voor groente en niet voor suikers

De kwaliteit en smaak van onze groentesappen staan bij ons voorop. Onze groentesappen worden gemaakt van 100% verse groenten en vers fruit. Ze bevatten geen enkele toegevoegde middelen.

Bij het maken van onze groentesappen kiezen wij bewust voor zoveel mogelijke lokale producten en wassen, schillen en snijden onze groenten en fruit zelf. Dat wij het productiesysteem zelf in hand willen houden is niet voor niets. Zo kunnen wij de kwaliteit van onze sappen garanderen en flexibel omgaan met jouw wensen.

Onze sappen bestaan uit minimaal 74% groenten en worden aangevuld met een beetje fruit. Dit doen we om een perfecte balans te verkrijgen in smaak en textuur. Een groentesap smaakt anders dan de zoete sappen die je overal kunt krijgen. Het kan zijn dat jij je eerste sapje helemaal niet zo lekker vindt, maar dat het later heel anders smaakt! Geef jezelf en je lichaam de tijd om aan deze smaak te wennen. Heb je een bepaalde smaak of groente die jij niet lekker vindt? Neem dan contact met ons op. Wij vervangen deze bepaalde sap graag met een andere naar keuze, zodat jij alsnog volop kunt genieten van je sapkuur.

Ervaringen Dr.Veggie

De mening van onze klanten is niet alleen voor ons van groot belang maar ook voor jou! Lees hier de ervaringen die anderen voor jou hebben neergeschreven.

Persoonlijke service is voor ons van groot belang, wij staan open voor feedback, gesprekken en suggesties. Wij geloven er namelijk in dat je zo een kwalitatief product kunt aanbieden die precies aan jouw noden voldoen.