Detox programma

Veel energie, een heldere geest, een stralende huid, een goede nachtrust, een betere concentratie én een sterker immuunsysteem. Dat is waar een detox sapkuur voor zorgt. Wanneer je gaat detoxen, vermijd je een aantal dagen belastende voedingsmiddelen, zoals vet, alcohol en geraffineerde suiker. Drink  in plaats daarvan onze gezonde groentesappen, die rijk zijn aan vitamines en mineralen.

Dit helpt je lichaam bij de afvoer van afvalstoffen én reset als het ware de stoelgang. Dat is fijn, want goedwerkende darmen zijn een belangrijke randvoorwaarde voor een vitaal, gezond en goed functionerend lichaam. Voor het beste resultaat adviseren wij je per kuur het bijbehorende detox schema aan te houden.

Voorbereiding op je detox kuur

Het is belangrijk dat je een week van tevoren je voedingspatroon alvast wijzigt. De mate waarin je moet afbouwen met bepaalde voedingsmiddelen hangt af van hoe gezond je al eet en drinkt. Eet voordat je begint met je Detox sapkuur zoveel mogelijk pure en onbewerkte voeding.

Door af te bouwen bereid je je lichaam voor op een effectief en vlekkeloos verloop van de kuur.

3 dagen vooraf stop je met het drinken van frisdrank en eten van gebak, zoutjes, banket, gefrituurdvoedsel, alcohol en eten uit pakjes en/of zakjes;
2 dagen van tevoren stop je met het nemen van koffie (ook decafeïne), rood vlees, witmeelproducten, zout en zoete of hartige tussendoortjes; 
1 dag vooraf aan je sapkuur stop je met het nemen van gluten- en lactoseproducten: zoals tarwebrood, koeienzuivel en pasta;

3-daagse detox sapkuur

De 3-daagse detox sapkuur maakt het mogelijk om op een milde en verantwoordelijke manier te detoxen. Het vormt een eerste stap naar een nieuw voedingspatroon, waarbij je gezonder en regelmatiger eet. Zodat je je niet alleen tijdelijk, maar ook op de lange termijn beter voelt.

Onze 3-daagse detoxbox bevat 18 flesjes met 230 milliliter groentesap én 6 energieshotjes van 50 milliliter. Daarin zijn verschillende verse groenten en fruitsoorten verwerkt van minimaal 250 gram groenten in totaal. De sappen zijn puur, zoveel mogelijk lokaal geproduceerd en bevatten geen toevoegingen.

5-daagse detox sapkuur

De 5-daagse detox sapkuur is met name geschikt voor een meer ervaren detoxer. Hierbij krijgt je lichaam vijf dagen lang de kans om zich op natuurlijke wijze te reinigen. Door volgens een uitgestippeld detox plan smoothies te drinken in plaats van vast voedsel te eten.

In onze 5-daagse detoxbox vind je 30 flesjes met 230 milliliter groentesap, gemaakt van onder andere komkommer, spinazie en pastinaak. Andere groenten zijn biet, broccoli, Chinese kool, paprika, rode kool, sla, spinazie en wortel. Daarnaast worden er 10 shotjes bij geleverd van kurkuma en gember.

7-daagse detox sapkuur

De 7-daagse detox sapkuur is bij uitstek geschikt voor de ervaren detoxer. Dit sapkuur schema zorgt voor een optimale reiniging van je lichaam. Je zit na het volgen van dit detox plan lekkerder in je vel en je gewicht neemt zo goed als zeker af.

Onze 7-daagse detoxbox bevat 42 flesjes met 230 milliliter groentesap en 14 shotjes gember en kurkuma. In de smoothies zitten zowel verse groenten als vers fruit verwerkt. We noemen het natuurlijk niet voor niets ambachtelijke, pure, gezonde en bovenal smaakvolle groentesappen.

Na je detox sapkuur

Tijdens het detoxen neem je tijdelijk geen vast voedsel. Het is daarom belangrijk dat je je lichaam hier na het detoxen weer aan laat wennen. Dit doe je door een week lang een basisvoedingspatroon aan te houden van salades, gestoomde groenten, fruit, ei, peulvruchten, vis en gevogelte. Voeg gedurende de week langzaam voedingsmiddelen toe en kijk hoe je lichaam reageert op wat je eet.

Word je moe na een maaltijd? Krijg je snel een opgeblazen gevoel? Dan ga je te snel. Zoek maaltijden die je energie geven en die lekker op de maag liggen. We raden je aan om na de kuur een gezond voedingspatroon aan te houden en daarnaast onze groentesappen te blijven gebruiken. Groentesap is namelijk een ideale en makkelijke manier om dagelijks een flinke dosis goed opneembare vitamines en mineralen binnen te krijgen.

Detox programma volgen

Wil je graag een van onze detoxprogramma’s volgen? Bestel jouw sapkuur dan voor 12.00 uur 's middags en je hebt hem morgen al in huis.


Bestel hier je Detox sapkuur