Wat is sapvasten

Wat is sapvasten?

Wanneer je gaat sapvasten neem je een aantal dagen geen vast voedsel meer tot je. Je drinkt enkel verse groente- en fruitsappen, water en thee. Dat helpt je te ontgiften van alle e-nummers, bestrijdingsmiddelen en andere schadelijke stoffen uit het voedsel in je dagelijkse dieet. Met sapvasten doorbreek je jouw patroon van ongezond eten. Je reset als het ware je lichaam en op die manier vormt sapvasten een kickstart naar een gezonde levensstijl. 

Waar helpt sapvasten voor?

Sapvasten helpt je lichaam tot rust komen. De organen die normaal druk bezig zijn met het afvoeren van alle gifstoffen in je eten, hebben een stuk minder te verwerken. Daardoor houd je lichaam meer energie over voor de dingen die jíj leuk vindt om te doen. Zo maak je een einde aan die eeuwige vermoeidheid. Sapvasten helpt ook voor de aanmaak van witte bloedcellen. Op die manier versterkt het je immuunsysteem en zo word je minder snel ziek. Daarnaast kan sapvasten helpen om af te vallen, de smaakpapillen te resetten en beter te slapen. 

Hoe kun je het beste vasten met groentesappen?

Wil je vasten met groentesappen? Dan kun je het beste een echte sap- of detoxkuur nemen. Zo weet je zeker dat je genoeg variatie hebt in de voedingstoffen die je binnenkrijgt. Bovendien geeft de kuur je houvast bij het sapvasten. Je hebt een vast eetpatroon dat je iedere dag volgt. ‘s Ochtends begin je met een glas warm water en daarna drink je een shot. Verdeeld over de dag drink je nog 7 sappen met de voedingsstoffen die jij op dát moment van de dag nodig hebt. 

Voorbereiden op sapvasten

Daarnaast is het goed om je voor te bereiden op het vasten met groentesappen. Zo voorkom je dat je hoofdpijn krijgt, of misselijk wordt. Stop 3 dagen voor aanvang van het sapvasten met het eten van vlees, vis, eieren, kaas, vleeswaren, brood, rijst en pasta. Zeg nee tegen cafeïne, alcohol, sigaretten en drugs. En drink elke dag voldoende bronwater. Halveer je gebruikelijke maaltijden en eet in plaats van 3 keer op een dag nog 2 keer. Zo past je lichaam zich langzaam maar zeker steeds meer aan en gaat het sapvasten je gemakkelijker af. 

Opbouwen na het sapvasten

Na het vasten met groentesappen moet je jouw vaste voedingspatroon ook weer langzaam opbouwen. Dat doe je stapje voor stapje en dit biedt je mooi de kans om een start te maken met een gezondere levensstijl. Begin op de eerste dag na het sapvasten met een stuk fruit als ontbijt, neem een schaaltje havermout als lunch, verse groente of een rijstwafel als tussendoortje en een klein beetje rauwkost bij het avondeten. Op de derde dag neem je een stuk fruit en havermout als ontbijt, 2 crackers en een rijstwafel als lunch, fruit als tussendoortje en roerbakgroenten met rauwkost en een stukje vis als avondeten. 

Sapvasten met verse groentesappen?

Wil je na het lezen van dit artikel sapvasten met verse groentesappen? Neem dan eens een kijkje tussen onze verschillende sapkuren. Bij ons kun je kiezen tussen een kuur voor sapvasten van 3, 5 of 7 dagen. Voor zowel beginnend als ervaren detoxers. Een keer laagdrempelig proberen om te zien wat het is? Dan kun je zelfs een sapkuur voor 1 dag bestellen.