Detox sapkuur van 7 dagen

Het nieuwe jaar brengt altijd veel goede voornemens met zich mee. Eén van de meest populaire voornemens is werken aan een gezondere levensstijl. Ondanks het voornemen om gezonder te gaan leven, is het voor veel mensen toch een uitdaging om er nu echt mee te starten. Een detox sapkuur volgen maakt de stap om te beginnen een stuk makkelijker.

Wat is een detox sapkuur

Detoxen is heel simpel gezegd het reinigen van je lichaam. Je kan zelf bepalen of je voor 1, 3, 5 of 7 dagen wilt detoxen. Voor mensen die er nog niet bekend mee zijn is het verstandig te beginnen met de 1- of 3-daagse detox sapkuur. Door voor één of meerdere dagen te detoxen ontgift jij jouw lichaam van alle afvalstoffen die zich over de tijd hebben opgebouwd. Om jouw lichaam voor te bereiden op een detox begin je een paar dagen van tevoren al met wat minder en gezonder eten. Op de dagen dat je daadwerkelijk aan het detoxen bent eet je niet, maar drink je enkel verse en gezonde groentesappen- en shots. Zo krijg je niets anders binnen dan goede voedingsstoffen en is jouw lichaam in staat de afvalstoffen af te stoten. Wanneer de detox voorbij is ga je de hoeveelheid voeding die je eet langzaam weer verhogen.

Wat maakt een detox gezond?

Onze voeding wordt tegenwoordig veel bewerkt, waardoor we onbewust veel stoffen binnenkrijgen die niet goed zijn voor het lichaam. Tijdens een detox sapkuur geef jij jouw lichaam de mogelijkheid zichzelf te reinigen. Een detox is dus erg goed voor je lichaam en kent ook vele voordelen. Van meer energie en een stralende huid tot een betere nachtrust en een sterker immuunsysteem. Benieuwd naar alle voordelen? Lees dan het blog ‘De 6 voordelen van detoxen’.

Waarom nu starten met een detox?

Nederland viert de feestdagen met cadeaus, gezelligheid en vooral veel lekker eten. Om deze reden is het nieuwe jaar een goede periode om te beginnen met detoxen. Niet alleen kan jij dan je lichaam goed reinigen, ook kan het ondersteunen bij het opbouwen van een gezonde(re) levensstijl. Na een detox is het namelijk veel makkelijker om bewust met eten om te gaan, waardoor jij niet snel je oude voedingspatroon weer oppakt.

Een bijkomend voordeel van een detox is gewichtsverlies. Het is mogelijk in een detox van 7 dagen al een paar kilo af te vallen. Voor veel mensen geeft dit nóg meer motivatie om gezond te blijven eten. Een detox is hét startpunt voor een gezonde levensstijl.

Ben jij ook klaar om je fitter, gezonder en beter in je vel te voelen? Bestel dan vandaag nog jouw detox sapkuur.