Rode bieten sap is gezond

Zijn rode bieten gezond?

Ja, rode biet is super gezond. Waarom? Het bevat vitamine A, B, C en E en een hele reeks aan mineralen. Denk aan fosfor, foliumzuur, ijzer, kalium en magnesium. Dit alles draagt bij aan een sterker immuunsysteem en een gezond lijf. Je gaat je er fit en energiek door voelen. Bovendien zitten er in bieten wél veel vezels, maar niet veel vetten en koolhydraten. Je houdt er dus wel een verzadigd gevoel aan over, maar wordt er niet dik van. 

Waar is bietensap goed voor? 

Rode bieten sap zorgt voor een goede weerstand en beschermt je tegen vervelende kwaaltjes. Denk aan een verkoudheid of griep. De voedingsvezels in rode biet stimuleren de spijsvertering en brengen je darmen in betere conditie. Dit speelt een belangrijke rol in de opname van voldoende voedingsstoffen. 

Bietensap is goed voor nog véél meer gezondheidsvoordelen.
Denk aan de zuiverende werking die ze hebben op het lichaam. Het sneller afvoeren van gifstoffen in je lijf. Het bijdragen aan een betere werking van de schildklier. Tenslotte verbetert rode biet ook de opname van calcium.

Wanneer rode bietensap drinken?

Niet zo gek dus dat rode bietensap erg populair is. Maar daar zit meer achter. Heb jij een sportwedstrijd of -training op de agenda staan? Drink bietensap zo’n 3 uur voordat je een fysieke prestatie moet leveren. Onderzoek toont aan dat rode bietensap sporters helpt. Het vergroot hun vermogen en hun piekvermogen wordt sneller bereikt. 

Dat komt allemaal door het actieve stofje ‘nitraat’. Dit zorgt voor een betere doorbloeding van de spieren. Het zuurstofaanbod in de spieren neemt toe. Dat is precies wat je lichaam nodig heeft om energie te produceren. Je hartslag blijft lager omdat je hart minder hard moet pompen. Dit kan voor hogere sportprestaties zorgen.

Rode bietensap kopen

Ook onder de indruk van dit wondersapje? Rode bietensap koop je eenvoudig bij Dr.Veggie. Onze verse groentesap met biet wordt gecombineerd met komkommer, peer, wortel en spinazie. Onze bietensap bevat enkel en alleen verse groenten en fruit. Zo weet je zeker dat je de beste bietensap bestelt. Laat hem smaken!