De vormen van spirulina

Spirulina bevat een geconcentreerde voedingswaarde en biedt daardoor vele gezondheidsvoordelen. De superfood zit boordevol eiwitten en zorgt voor een snel spierherstel. Het geeft energie en verhoogt je uithoudingsvermogen. Én het helpt je lichaam te ontgiften van afvalstoffen. Spirulina is dan ook zeer populair bij zowel sporters als detoxers. Maar in welke vorm kun je spirulina het beste nemen? Pillen, poeder of het pure product? We nemen de voor- en nadelen graag met je door.

Spirulina tabletten

Spirulina tabletten worden vaak gebruik als aanvulling op het dagelijkse dieet. Om optimaal van de gezondheidsvoordelen te profiteren, kun je het beste 3 keer per dag 3 spirulina tabletten nemen. Bij voorkeur een half uur voor etenstijd. Het voordeel van spirulina tabletten is dat je ze met een goede slok water al kunt wegwerken. Mocht je de smaak niet zo prettig vinden, dan ben je er dus zo vanaf.

Nadeel is dat spirulina tabletten altijd bewerkt zijn. In het proces gaan vaak een heleboel belangrijke voedingsstoffen verloren. Daarnaast weet je nooit precies waar de spirulina die wordt gebruikt in tabletten vandaan komt. Veel van deze producten komen uit open wateren in China. De waterkwaliteit wordt daar in mindere mate gecontroleerd.

Spirulina poeder

Spirulina poeder kun je gemakkelijk toevoegen aan bijvoorbeeld gezonde shakes. Maar je kunt het ook mixen met een verse sap, yoghurt of water. De gezondheidsvoordelen van de spirulina poeder zijn hetzelfde als wanneer je de alg in andere vormen tot je neemt. Maar het grootste nadeel is dat spirulina poeder over het algemeen niet zo lekker smaakt. De aroma’s zijn wat wrang en dat proef én ruik je. Die muffe smaak van spirulina poeder is het resultaat van het droogproces. Waarbij overigens ook vaak voedingsstoffen verloren gaan. En dat is natuurlijk hartstikke zonde. 

Levende spirulina

Eigenlijk kan niets tippen aan het pure product. Levende spirulina heeft een zeer neutrale smaak en de voedingsstoffen blijven in een goed kweekproces optimaal bewaard. Daardoor kun je optimaal profiteren van alle gezondheidsvoordelen. Levende spirulina kun je zelf verwerken in een sapje, smoothie of soep. Omdat verse spirulina nog leeft, kun je de kwaliteit ook makkelijker beoordelen. In spirulina tabletten of poeder weet je nooit helemaal zeker in welke staat de alg verkeert, voordat het is omgevormd. 

Sapjes met levende spirulina

Wist je dat wij bij Dr.Veggie levende spirulina in onze sapjes gebruiken? Deze kweken we helemaal zelf. Dit doen we in doorzichtige buizen met zout water, waarin we de spirulina in hoge snelheid rond stuwen. Zo houden we de algen in leven en dus vers. Wij letten erop dat het water van hoge kwaliteit is en voorkomen zo dat zware metalen zich in de omgeving van spirulina bevinden. Ook eens een sapje proberen met levende spirulina? Bestel je favoriete smaak online!