Spirulina Dr Veggie Groentelijks

Spirulina en chlorella zijn beide superfoods. Van nature algen die vaak verkrijgbaar zijn als poeder of supplement in de vorm van een tablet. En hoewel de positieve gezondheidseffecten van deze ingrediënten dicht bij elkaar liggen, zijn er wel degelijk een aantal belangrijke verschillen. De gezondheidsexperts bij Dr.Veggie leggen graag aan je uit wat het verschil is tussen spirulina en chlorella en waarom wij kiezen voor spirulina.

Spirulina en chlorella: de verschillen op een rij

Het eerste verschil tussen spirulina en chlorella zit hem al in de oorsprong. Spirulina is namelijk een blauwgroene zoutwateralg. En chlorella is een groene alg die juist in zoet water groeit. Beide algen bevatten een hoge concentratie eiwitten. Maar de eiwitten in spirulina zijn een stuk kleiner. Dat is een positieve eigenschap, omdat de eiwitten daardoor gemakkelijk verteerbaar zijn en sneller opgenomen worden door het lichaam. 

Spirulina en chlorella staan allebei bekend om de ontgiftende werking. Het helpt de slechte afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen en reinigt daardoor met name je darmen. Bij chlorella is dit effect iets krachtiger dan bij spirulina. En precies om die reden kiezen wij ervoor om spirulina te gebruiken in onze sappen. Omdat deze alg wat milder is dan chlorella, ervaar je in mindere mate bijwerkingen bij het vrijkomen van de gifstoffen. Wel zo fijn, dachten wij.

Chlorella of spirulina: de beste keus

Wat ons betreft is spirulina dan ook de beste keus als je twijfelt tussen chlorella of spirulina. Onder andere vanwege de makkelijk verteerbare eiwitten en de milde detox die het als effect heeft. Verschillende onderzoeken wijzen daarnaast uit dat spirulina beter geschikt is als je gevoelige darmen hebt. Én spirulina is een betere keus als je op zoek bent naar wat hulp bij het afvallen. Kiezen is overigens niet perse nodig. Je kunt beide algen prima met elkaar combineren.

Goed om te weten is overigens dat spirulina en chlorella nooit op zich staan. Je moet het zien als een aanvulling op een gezond voedingspatroon. Eet je veel fastfood of geconserveerde voedingsmiddelen? Dan blijven de gezondheidseffecten beperkt. Eet je gezond en veel vitaminen? Dan kun je optimaal profiteren van de voordelen die spirulina met zich meebrengt. De sapkuren met spirulina van Dr.Veggie helpen je een goed begin te maken voor zo’n gezonder voedingspatroon.