Afbeelding met spirulina groente sap van Dr Veggie

De overgang. Een beer op de weg van het leven van een vrouw waar menigeen het liefst hard voor weg wil lopen. Waar voor de één de symptomen rond het vijftigste jaar beginnen, komt de ander rond haar 40e al in de overgang. De overgangssymptomen uiten zich bij elke vrouw op een andere manier. Maar welke symptomen je ook ervaart, tijdens de overgang kan elk vrouwenlichaam een steuntje in de rug gebruiken.

Iets wat kan helpen tijdens de overgang is anders eten en dan met name extra groenten en fruit. Daarom hebben Isa Hoes en Medina Schuurman Saptember in het leven geroepen. Een challenge die je uitdaagt om 7 dagen achter elkaar 500 gram groenten en fruit te eten en de alcohol even te laten staan. Doe jij ook mee?

Overgangsklachten en voeding

Gezond eten in de overgang is de sleutel tot jezelf fitter en energieker voelen. Voldoende vitaminen en mineralen in je voeding helpen het lichaam bij het omgaan met de veranderende hormoonspiegel en het effect dat die verandering op lichaam en geest heeft. Dat betekent vooral: lekker veel groente. Niet de aanbevolen 250 gram, maar 500 gram groente per dag helpt je lichaam de strijd aangaan met overgangsklachten. Voor veel vrouwen betekent dit dat ze tijdens de overgang een beetje anders moeten gaan eten.

Gezonde groentesappen

Wil dat zeggen dat je dan elke avond een berg groente weg moet werken? Gelukkig niet. Groenten kan je de hele dag door eten. Wat schijfjes komkommer bij je ontbijt en tomaat op brood tijdens de lunch. Om aan de 500 gram groenten per dag te komen bieden gezonde groentesappen uitkomst. De groentesappen van Dr.Veggie bevatten 250 gram groenten per flesje en neem je naast je dagelijkse maaltijden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je dagelijkse voedingspatroon uitgebalanceerd en gevarieerd samengesteld is en je de alcohol laat staan. Onze gezonde groentesappen zijn de perfecte aanvulling op je gebruikelijke maaltijden zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen. En ze zijn ook nog eens heel lekker, op elk moment van de dag dan ook.

Boost je lichaam met 500 gram groente per dag

De aanbevolen 500 gram groente geldt overigens niet alleen voor vrouwen in de overgang. Meer groente in ons dagelijkse menu heeft een positief effect op ons lichaam. Mensen die 250 gram groenten eten en dit aanvullen met groentesap geven aan zich frisser, alerter en energieker te voelen, ze slapen beter en hebben minder last van depressieve gevoelens. Het geeft het algehele welbevinden een boost, of je nu vrouw of man bent, jong of oud.

Wist je dat de groentesappen ook uitstekend geschikt zijn voor het ontgiften van je lichaam? Probeer daarom Dr.Veggie 3-daagse detox sapkuur om kennis te maken met de effecten van een detox kuur.

Ga de Saptember challenge aan

Met saptember - inderdaad met een 'a' - heb je het ideale excuus om je dagelijkse menu uit te breiden met de groente- en fruitsappen van Dr. Veggie. Geen conserveringsmiddelen en kleur- of smaakstoffen, wel de authentieke puurheid van groente en fruit. Sappen die je lichaam alles geven wat je nodig hebt om je fit en fijn te voelen.

Enthousiast geworden? Ga de challenge aan en stel dan hier je unieke box met sappen samen!