water drinken bij detox sapkuur

Water drinken tijdens een detoxkuur

Om direct met de deur in huis te vallen. Water drinken is ten alle tijden goed voor het lichaam, zeker gezien het feit dat je lichaam voor 2/3 uit water bestaat. Water zorgt voor een betere doorstroom van voeding- en afvalstoffen. Dit is juist het doel in bijna alle gevallen als je begint met een detox kuur. Een betere doorstroom zorgt namelijk voor sterkere ondersteuning van het reinigen van het lichaam en het sneller ontdoen van gifstoffen. Dit betekent niet automatisch dat je direct volop water kan drinken. Wij adviseren om dagelijks zo’n 2 liter water per dag te drinken. Wil je wat meer afwisselingen, dan kan je zelfs voor water met citroensap kiezen. De citroen staat bekend om zijn stimulerende werking op de spijsvertering en barst van de Vitamine C. Vitamine C heeft weer een ontgiftende werking op je darmen, lever, galblaas en nieren.

Functie van water

Water vervult meerdere functies in het lichaam, wat het detoxen gemakkelijker kan maken. Zo helpt water bijvoorbeeld om je honger te stillen, dit is erg prettig wanneer er een hongergevoel optreedt. Je kunt hoofdpijn krijgen door een het detoxen, water drinken kan dit voorkomen . Een goede hydratatie is daarom erg belangrijk. Dit voorkomt namelijk uitdrogingsverschijnselen zoals dorst, sufheid, zwakte, etc. Zeker als je regelmatig sport! Sporten zorgt er tevens wel voor dat je de giftige stoffen eruit zweet. Door water te drinken vul je de hoeveelheid vocht die je verliest weer aan en reinig je op een sportieve manier het lichaam.

Wist je dat water helpt om het brein beter te laten functioneren. 8 tot 10 kopje water per dag kan je cognitieve vaardigheden verhogen met 30%, niet zo’n rare gedachten als je weet dat 80% van onze hersenen bestaan uit water. Daarnaast zorgt water voor een beter functioneren van het orgaanstelsel en het ondersteunt zowel het spijsvertering als het zuiveringsproces in je lichaam. Nieren zijn daarentegen afhankelijk van water. Zonder water, kunnen de nieren niet filteren, reinigen en verwijderen van gifstoffen uit het bloed en de urine. Naast de interne werking van water op het lichaam, zorgt water ook voor een mooiere huid.

”Water vervult meerdere functies in het lichaam, wat het detoxen gemakkelijker kan maken"

Bekijk ons Detox programma

Hoe zit dit met andere dranken?

1. Koffie
Een dagelijkse shot cafeïne nodig? Dat is niet mogelijk als je bent begonnen met een detox kuur. Koffie zorgt er niet alleen voor dat je nieren en lever hard moeten werken om de cafeïne uit het lichaam te ontgiften, maar cafeïne verminderd ook de opname van voedingsstoffen. Beide gevallen hebben een negatieve werking op de detox. Ondanks de ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, chagrijnig en hoofdpijnen, moet je dit voor lief nemen. Als tip; bouw je cafeïne gebruik langzaam af voordat je begint met detoxen.

2. Alcohol
Het is weekend! Tijd voor een wijntje of biertje? Het is ten strengste af te raden om tijdens een detoxkuur alcoholische drankjes te drinken. De ongewenste stoffen zoals alcohol wil je juist uit je darmen, nieren en lever krijgen. 1 alcoholisch drankje duurt tot 1 á 1,5 uur voordat het afgebroken is door de lever. Dit kost veel te veel energie en kan een zeer negatieve werking hebben op de detox.
Het is ook niet voor niets, dat een als je een tijd geen alcohol drinkt dat je in een detox-modus komt.

3. Suikerhoudende dranken
Frisdranken, zwarte thee, limonade, etc. zijn haaks op water. Suikerhoudende dranken verergeren juist de uitdroging in plaats van de hydratatie. Als gevolg hiervan moet je meer water drinken om de dorst te lessen. In frisdranken zitten ook synthetische zoetstoffen . Sommige zoetstoffen belemmeren andere mineralen. Daarom raden zijn suikerhoudende dranken ook niet aan te raden tijdens het detoxen.

Wat mag ik wel & wat niet?

Dus ‘JA’ je mag water drinken tijdens het detoxen. Het is zelfs een aanrader om water te drinken. Niet alleen tijdens het detoxen, maar ook voor & na een detoxkuur. Water ondersteunt het lichaam om zich in balans te houden. Wil je het lichaam optimaal laten presteren, dan is dagelijks 2 liter drinken van belang. Laat vooral koffie, alcohol en suikerhoudende dranken staan, deze zullen negatieve effecten hebben op een detoxkuur.

Heb je specifieke vragen? Stel ze gerust door ons te mailen op info@drveggie.nl

 

Bekijk ook onze detox boxen
 1. Dr.Veggie sapkuur - Detox sapkuur 3 dagen
  Sapkuur 3 dagen - Basic

  99,00

  • Detox schema 
  • Groentesappen 
  • Gezonde shots 
 2. Dr.Veggie sapboxen - Detox 5 dagen
  Sapkuur 5 dagen - Basic

  159,00

  • Detox schema 
  • Groentesappen 
  • Gezonde shots 
 3. Dr.Veggie sapkuren - Detox sapkuur 7 dagen
  Sapkuur 7 dagen - Basic

  229,00

  • Detox schema 
  • Groentesappen 
  • Gezonde shots