Groentesap van Dr.Veggie in een glas

Heb je een avondje doorgehaald en voel je dat je lijf druk bezig is met het verwerken van alle alcohol die je hebt gedronken? Tijd om de lever te ontgiften! Dit orgaan heeft je lichaam namelijk hard nodig om allerlei andere belangrijke functies te vervullen. Lees hier meer over het belang en ontgiften van je lever. 

Waarom lever ontgiften?

De lever is van vitaal belang voor je gezondheid. Het helpt de afvalstoffen uit je lichaam te filteren. Denk aan kleur-, geur- en smaakstoffen waar je bij een modern dieet al gauw veel te veel van binnenkrijgt. De lever heeft niet alleen een detoxerende werking, maar draagt ook bij aan een goede spijsvertering en stofwisseling. Doordat het orgaan glucose opslaat én gal en eiwitten aanmaakt. 

Dus: hoe minder hard de lever moet werken om je lichaam te ontdoen van giftige stoffen, hoe beter de rest van je lichaam kan functioneren. Je zult je fitter voelen en houdt meer energie over voor leukere dingen dan uitgeput op de bank liggen. Met name op de langere termijn kan het goed zijn om de lever zoveel mogelijk te ontzien door het orgaan zo nu en dan te ontgiften.

Tip 1: lever ontgiften met citroen

Citroen heeft een ontgiftende werking. Dat komt met name omdat deze citrusvrucht boordevol vitamine C zit. Daarnaast heeft het een stimulerende werking op de spijsvertering, waardoor je slechte afvalstoffen sneller verwerkt en afvoert. Onze tip? Doe wat citroensap in een glas water, of drink het met een lekker verse groentesap - zoals onze wortelsap met citroen

Tip 2: lever ontgiften met appelsap

Niet alleen citroensap, maar ook appelsap drinken is een goed idee. Appels zijn namelijk rijk aan vezels en appelzuur. Die combinatie helpt galblaasstenen te verzachten en verschillende infecties te voorkomen. Extra fijn is dat je met een simpel glas sap de lever helpt ontgiften op een natuurlijke manier. Zonder supplementen of andere toevoegingen. Maak dus gauw een verse appelsap of haal een van onze verse sappen met appel in huis.

Tip 3: lever ontgiften met een kuur van verse detoxsappen

Verder kun je je lichaam - en dus je lever - ontgiften met een sapkuur. Wanneer je kiest voor een van onze detoxkuren, geef je je lijf de kans om volledig te resetten. Je belast je organen 3 tot 7 dagen lang zo min mogelijk en voedt het met gezonde groentesappen boordevol vitaminen en mineralen. Zo herstel je eventuele schades en tekorten in je lichaam. Dan kunnen zowel jij als je lever er weer tegenaan.