4 groentensappen van Dr.Veggie in de koelkast

Vasten: gezond en hoe doe je dat?

Vasten betekent dat je een bepaalde periode minder of zelfs helemaal niet eet. Sommige mensen doen dit vanuit religieuze overwegingen - denk aan de ramadan. Anderen vasten om af te vallen, of om te profiteren van diverse gezondheidsvoordelen. Maar hoe gezond is vasten eigenlijk? En hoe kun je het beste vasten? We vertellen je graag meer.

Vasten hoe doe je dat?

De meest bekende vorm van vasten is intermittent vasten. Dit wordt ook wel periodiek vasten genoemd. Het houdt bijvoorbeeld in dat je de ene dag niet meer dan 600 kilocalorieën eet en de volgende dag eet zoals je altijd doet. Je kunt bij intermittent fasting ook 2 dagen vasten en 5 dagen gewoon eten. Of je verdeelt het over de dag. Dan vast je 16 uur per dag en mag je 8 uur eten. Vaak betekent dit dat je het ontbijt overslaat en bijvoorbeeld alleen eet tussen 12.00 en 20.00 uur.

Hoe gezond is vasten? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat intermittent fasting gunstige gezondheidseffecten kan hebben. De positieve gezondheidseffecten zijn voor een deel te verklaren door het gewichtsverlies. Op korte termijn kan vasten namelijk al een gunstig effect hebben op het vetgehalte, het cholesterol en de bloeddruk. Zo verklein je het risico op hart- en vaatziekten en je voelt je energieker, fitter en lekkerder in je lijf. Vasten is in die zin dus zeker gezond.

Hoe lang vasten

Vasten doe je meestal maar tijdelijk. Denk bijvoorbeeld aan een week of een maand. Goed om te weten is wel dat het effect van vasten slechts tijdelijk is. Vasten wordt pas écht gezond als je het als omslagpunt gebruikt om je bestaande eetgewoonten te verbeteren. Een sapkuur kan daar ook bij helpen. De detoxsapkuren van Dr.Veggie helpen je lichaam als het ware resetten. Zo vormt het een mooi begin van een nieuw dieet met gezondere eetgewoonten, waardoor je je ook structureel beter zult voelen. 

Vasten met detoxkuur van Dr.Veggie

Wil je vasten met een detoxkuur van Dr.Veggie? Dan heb je de keuze tussen 1, 3, 5 én 7-daagse sapkuren. Het resultaat zal je verbazen. Je weerstand is sterker, je slaapt beter en voelt je energieker. De vitaminen en mineralen in de sappen van Dr.Veggie herstellen de schades en tekorten in je lichaam. Sapvasten is dus niet alleen een mooie opstap naar een gezondere levensstijl, maar ook een goede mogelijkheid om je gezondheid te onderhouden.