Hoeveel gram groente per dag moet je eten?

Waarom moet ik zoveel groente per dag eten?

Het eten van 250 gram groente per dag brengt verschillende voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goed voor de spijsvertering door de hoeveelheid vezels dat in groente zit. Het is goed voor de gezondheid en weerstand, omdat groente veel benodigde vitamines en mineralen bevat. De ene groente, paprika bijvoorbeeld, bevat bijvoorbeeld vitamine C dat erg belangrijk is voor je immuunsysteem en de andere groente, zoals spinazie, heeft vitamine K in zich wat weer goed is voor botopbouw. Zo heeft iedere groente zijn bevorderende vitamines en mineralen in zich. Wist je dat vitamines en mineralen onmisbaar zijn in je voeding? Je lichaam heeft er maar weinig van nodig, maar de voedingsstoffen zijn van essentieel belang voor je groei, stevige botten, goede ogen, vitaliteit en weerstand tegen infecties. Het is daarom niet meer dan logisch dat je deze onmisbare voedingsstoffen dagelijks inneemt.

Minimaal 250 gram groente om lichamelijke klachten te voorkomen

Zoals we eerder al zeiden is het ontzettend belangrijk om een dagelijkse portie van minimaal 250 gram groente te eten. Dit heeft namelijk super veel voordelen voor de gezondheid. Als je een gevarieerd dagmenu eet en daarmee een variatie aan groente binnenkrijgt, kan dit ervoor zorgen dat de kans op hartstoornissen, obesitas, hoge bloeddruk en kans op nierstenen verminderd wordt. Ook verkleint dit de kans op hart- en vaatziekte en verschillende soorten kanker. Ook minder herkenbare symptomen, zoals slaapgebrek, stress en een verminderde weerstand ga je tegen met gezonde en evenwichtige voeding. Door gezond te eten, zul je dus ook de klachten die je op het eerste oog niet ziet tegengaan. Al gauw heb je ontzettend veel profijt van een dagelijkse portie groente van minimaal 250 gram.

Hoe kom je aan een inname van 250 gram groente per dag?

Je kunt heel eenvoudig voldoende groente eten om aan je dagelijkse portie te komen. Doe bijvoorbeeld eens wortel of courgette door je ochtend granen, je merkt er niets van en het smaakt ook nog eens lekker! Ook kun je jouw boterham met kaas een frisse touch geven met plakjes komkommer of een handje rucola. Snacken doen we ook allemaal. Het is natuurlijk super verleidelijk om ieder tussendoortje iets ongezonds te pakken, maar heb je wel eens gesnackt met snoeptomaten of reepjes paprika? Een heerlijke snack met lekker veel vezels.

Lukt het je met deze tips nog steeds niet om aan je dagelijkse portie groente te komen? Dan kun je er altijd voor kiezen om je voedingspatroon aan te passen door je dagelijkse portie groente aan te vullen met één van onze heerlijke groentesappen. Onze groentesappen zitten in flesjes van 230 ml en bevatten 100% verse groente en fruit. Met het drinken van één groentesap zit je al bijna op de aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groente, hiermee gaat het dus erg makkelijk om die dagelijkse portie groente binnen te krijgen. 

Kies voor gezond in je leven met onze sapboxen