Detox box Spirulina

Spirulina is een superfood die bekendstaat om de vele positieve gezondheidseffecten. Van nature is spirulina een blauwgroene zoutwateralg, maar in de praktijk komen we het vaker tegen in de vorm van een poeder of tablet. Fervent gebruikers mixen deze graag door hun smoothies of verse sappen. Maar hoeveel spirulina per dag mag je innemen en wat is dan de juiste dosering? Dat vertellen we je graag!

Gezondheidseffecten van spirulina

Spirulina bevat een geconcentreerde voedingswaarde, maar ook een heleboel vitaminen, mineralen, belangrijke aminozuren en en antioxidanten. Daarom hoeft je spirulina dosering niet heel hoog te zijn, om al gezondheidsvoordelen te ervaren. Eén theelepel spirulina per dag is al genoeg om bijvoorbeeld de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verbeteren en de bloedsuikerspiegel te reguleren. 

Verder draagt dit wonderlijke ingrediënt - ook bij een lage dosis - bij aan een sterker immuunsysteem, beter uithoudingsvermogen en hoger energieniveau. Daarnaast bevordert het de spierkracht en helpt de detoxerende werking je lichaam te ontgiften van afvalstoffen. Zo voel je je na een sapkuur met spirulina als herboren en zit je lekkerder in je vel. Het is een opstap naar een gezondere levensstijl.

Juiste dosering voor spirulina

Niet zo gek dus dat je na het lezen van deze lijst met gezondheidsvoordelen, interesse hebt in het consumeren van spirulina. Hoeveel spirulina je per dag mag innemen, is dan ook een relevante vraag. En het antwoord is simpel: in principe mag je zoveel spirulina innemen als je wilt. Het gaat namelijk om een natuurlijk product, waarbij in principe geen negatieve bijwerkingen te verwachten zijn. 

Maar er bestaan wel degelijk richtlijnen voor verschillende soorten gebruik. Zo is het voor kinderen of beginners aan te raden om het te houden bij 3 tot 5 gram per dag. Is een normale dosis zo’n 10 tot 20 gram. En is er nog een therapeutische dosis van 20 tot 60 gram per dag. Diezelfde hoeveelheid geldt voor sporters en atleten, die spirulina graag innemen vanwege de hoge eiwitconcentratie.

Verse spirulina in sappen van Dr.Veggie

Uit deze informatie valt op te maken dat wij ons bij Dr.Veggie in ieder geval ruimschoots aan de richtlijnen houden. Onze groentesappen met verse spirulina bevatten per flesje ongeveer 15 gram spirulina. En bij de sapkuren met spirulina is de dagelijkse dosering spirulina zo’n 30 gram bij de driedaagse en vijfdaagse kuur en 45 gram bij de zevendaagse kuur. 

Waarom wij het specifiek hebben over verse spirulina? Simpel. Wij maken geen gebruik van poeders of tabletten, maar kweken en oogsten deze zoutwateralg helemaal zelf. Wij kweken spirulina onder volledig gecontroleerde omstandigheden in schoon water, met zuivere voedingsstoffen, waardoor we een kwalitatief en zuiver product kunnen garanderen.