3 spirulina sappen van Dr.Veggie

Steeds vaker zie je het voorbij komen in de lijst van superfoods: spirulina. Maar wat is spirulina eigenlijk, waar is spirulina goed voor en hoe wordt spirulina gebruikt? We vertellen je alles wat je moet weten over deze alom geprezen alg. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke voordelen het biedt en hoe je het zelf het beste kunt innemen. 

Wat is spirulina?

Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Het zit boordevol vitaminen, mineralen en gezonde vetzuren. Daarom wordt het ook wel een superfood genoemd, of - iets minder sexy - een natuurlijke multivitamine. Omdat het zo’n geconcentreerde voedingswaarde bevat, heb je aan een kleine dosis spirulina al genoeg om heel veel energie uit te halen. Niet alleen door het aantal calorieën, maar ook door de hoogwaardige eiwitten.

Waar is spirulina goed voor?

Spirulina is goed voor tal van gezondheidsvoordelen. Allereerst zorgen de hoogwaardige eiwitten ervoor dat je spieren snel herstellen. Daarom is het ook zo populair onder sporters, voor wie een snel spierherstel belangrijk is. Maar behalve de hoge voedingswaarde is spirulina ook rijk aan vitamine A, B1 tot en met 6, E en K. Daarnaast zit het vol met mineralen als calcium, fosfor, ijzer, kalium, koper, magnesium, mangaan, natrium, selenium en zink. 

Spirulina bevat om te beginnen een aantal belangrijke aminozuren en antioxidanten. Die gaan de strijd aan met vrije radicalen. Dat zijn simpel gezegd agressieve stofjes die de cellen en het weefsel in je lichaam kunnen beschadigen. Antioxidanten beschermen je hier tegen en kunnen je lichaam zo helpen om nare ziektes als kanker te voorkomen. Diezelfde antioxidanten werken ook ontstekingsremmend en helpen kwaaltjes als een verkoudheid te voorkomen.

Nog meer voordelen van spirulina

De lijst met voordelen van spirulina gaat nog véél verder door. Zo heeft spirulina een ontgiftende werking en helpt het de slechte afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Op die manier heeft het ook een milde detox als effect. Spirulina kan je dus helpen afvallen of op gewicht blijven. Wil je het ultieme eruit halen? Combineer spirulina dan met een spirulina detoxsapkuur. Na 3 tot 7 dagen voel je je werkelijk als herboren. 

Ook kan spirulina de bloeddruk verlagen - net als het cholesterolgehalte. Op die manier helpt spirulina slagaderverkalking te voorkomen en het risico op hart- en vaatziektes te verkleinen. Daarnaast biedt spirulina je lichaam ondersteuning bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, waardoor het onder meer diabetes type 2 tegen kan gaan. 

Maar waar spirulina misschien nog wel het meest om wordt geroemd, is de manier waarop het je lichaam een boost geeft. Zo geeft spirulina energie en vergroot het je uithoudingsvermogen. Daarnaast maakt het je spieren sterker.  En - erg fijn - kan spirulina helpen om de symptomen van hooikoorts te bestrijden. 

Hoe wordt spirulina gebruikt?

Spirulina wordt over het algemeen in kleine hoeveelheden gebruikt. Op die manier kun je namelijk optimaal profiteren van de voordelen van spirulina, zonder dat je schade aanricht aan je lichaam. Wanneer je te grote hoeveelheden neemt, kan spirulina potentieel wel schadelijk zijn. Met name als je zwanger bent of borstvoeding geeft, raden wij het gebruik van spirulina daarom af. Maar ook als je een auto-immuunziekte hebt. Spirulina maakt het immuunsysteem namelijk actiever. Tot slot moet iedereen die medicijnen gebruikt ook oppassen, omdat spirulina kan de effectiviteit daarvan kan verminderen. 

Hoe kan ik spirulina innemen?

Van nature is spirulina een blauwgroene zoutwateralg. Maar in de praktijk kom je het vaker tegen in de vorm van een poeder of tablet. In de verschillende substanties - vers of als poeder - kun je het bijvoorbeeld verwerken in een verse groentesap, smoothie, of zelfs in de soep. Een tablet kun je ook met een glaasje water innemen als ware het een voedingssupplement. En er bestaat zelfs spirulinapasta, waarmee je dus een warme maaltijd kunt bereiden. 

Spirulina innemen met verse groentesap

Omdat wij bij Dr.Veggie voorstander zijn van natuurlijke producten, gebruiken wij in onze sappen niets minder dan vers geoogste spirulina. Wij kweken de zoutwateralg helemaal zelf, onder volledig gecontroleerde omstandigheden in schoon water, met zuivere voedingsstoffen. Daardoor hoef je bij ons niet bang te zijn dat je ongewenste stoffen binnenkrijgt, zoals bij de tabletten en poeders nog wel eens het geval is. 

Lees ook ‘Hoe wordt spirulina gemaakt

Wij weten precies wat we jou geven, kunnen een zuiver product garanderen en durven zelfs te stellen dat onze groentesappen drinken een van de beste manieren is om spirulina in te nemen. Onze spirulina sappen bevatten ongeveer 15 gram van deze wonderlijke alg. Die kun je los drinken om aan je dagelijkse dosis groente te komen. Maar je kunt ook kiezen voor een sapkuur, waarmee je dagelijks 30 tot wel 45 gram spirulina binnen krijgt.

Ontdek ons spirulina assortiment

 1. Dr.Veggie sapkuur - Detox spirulina - 7 dagen
  Sapkuur 7 dagen - Deep Clean

  229,00 259,00

  • Detox schema 
  • Groentesappen 
  • Gezonde shots
  • Detox handleiding 
  • E-mailsupport*
  • Boodschappenlijst
  • Inspiratierecepten
  • Spirulinasappen
  • Spirulinashots 
  • Detoxthee