Afvallen met Smoothies

Gezonde smoothies helpen je afvallen 

Smoothies zijn heel erg geschikt om gewicht mee te verliezen. Het aantal calorieën in smoothies is laag en tegelijkertijd bevatten ze veel groenten en fruit - en dus veel vitaminen, mineralen en vezels. Daardoor verlies je gewicht, maar heb je wel een voldaan gevoel na het drinken van een afslank smoothie. Afvallen met smoothies doe je door een ongezond tussendoortje in te ruilen voor een gezonde smoothie. Of je pakt het ingrijpender aan en kiest voor afvallen met smoothies volgens een kuur. 

Zo zorg je ervoor dat je op gewicht blijft na een smoothie dieet

Zo’n smoothie kuur is vaak 3, 5 of 7 dagen en het helpt je in korte tijd enorm veel af te vallen. Je krijgt tijdens de afslank smoothie kuur dagelijks zo’n 1.200 calorieën binnen, terwijl je er 2.000 verbruikt. Het wordt dan ook wel een zogenaamd ‘crash dieet’ genoemd. Dit vormt een springplank naar een nieuwe levensstijl. Want op gewicht blijven na afvallen met smoothies, kan alleen als je plaats maakt voor gezonde gewoontes. 

Eet voldoende groente en fruit, zorg voor genoeg beweging op een dag en neem voldoende rust. Neem regelmatig nog een gezond groentesapje in plaats van een koek of ander ongezond tussendoortje. En laat dat glaasje wijn eens wat vaker staan. Je zult merken dat een gezonde levensstijl na een afslankkuur met smoothies, een groots resultaat heeft. Je voelt je fitter, gezonder, en zit beter in je vel. Je slaapt beter, hebt meer energie én krijgt een sterkere weerstand. 

Voordelen van afvallen met smoothies

Afslank smoothies met weinig calorieën zijn een gezonde manier om af te vallen. Hier vind je de 3 belangrijkste voordelen:

VOORDEEL 1

Je krijgt veel voedingsnutriënten binnen zoals vitaminen en mineralen. Doordat je de hele dag door groentesappen drinkt krijg je zeker weten voldoende groenten en fruit binnen.

VOORDEEL 2

Maak je eigen combinaties met je favoriete ingrediënten! Je kunt er eindeloos mee variëren. Zo maak je gezonde groene sapjes op basis van spinazie, drink je voor de afwisseling eens een zoete mango smoothie, of kies je voor een groentesap op basis van paprika.

VOORDEEL 3

Ze zijn enorm lekker. Neem een groentesap met voornamelijk groenten, voeg wat fruit toe voor een aangename smaak. Zo is je tussendoortje niet alleen lekker, maar ook gezond.

Ja! Ik wil afvallen

Hoe maak je afslank smoothies? 

Gezonde groentesappen om af te vallen maak je met groenten die weinig calorieën bevatten, maar rijk zijn aan vitaminen, mineralen en vezels. Ook een beperkte hoeveelheid koolhydraten, vetten en zout helpen je sneller af te vallen. Voeg aan je smoothie slechts een klein beetje fruit aan toe voor de smaak, maar niet te veel. Fruit bevat namelijk een hoop natuurlijke fruitsuikers en dat helpt je niet om af te vallen. 

Ingrediënten voor je afslank smoothie waar je aan kunt denken, zijn:

 Bleekselderij
 
Boerenkool
 
Broccoli
 Chinese kool
 Gele biet
 Gember
 Komkommer
 Kurkuma
 Oranje paprika
 Pompoen
 Rode biet
 Rode kool
 Spinazie
 Spirulina
 Venkel
 Wortel

Wist je trouwens dat toevoegingen als spirulina, gember en kurkuma ervoor zorgen dat je nóg sneller afvalt? Hier zitten namelijk special bestanddelen in die gifstoffen nog sneller uit je lijf afvoeren. Het heeft een sterk detoxerende werking, waardoor een dergelijke smoothie nog geschikter is om af te vallen. 

Geen zin om zelf gezonde sapjes te maken? 

Geen tijd of zin om zelf gezonde sapjes te maken? Maak het jezelf dan makkelijk en kies voor de verse groentesappen van Dr.Veggie. Als je bij ons een detoxkuur neemt om af te vallen met smoothie, krijg je er meteen een heel schema bij. Zo weet je zeker dat je voldoende gevarieerde voedingsmiddelen binnenkrijgt. Dat is dus op een gezonde afvallen met smoothies.

Drink je liever af en toe los een flesje groentesap?

Ook dat kan! Een sapje van Dr.Veggie is een ideaal en gezond tussendoortje.