8 redenen waarom je groentesappen zou moeten drinken

Een druk tijdschema, hard werken, een volgeplande citytrip-agenda met etentjes en de bijbehorende calorieën. Wekelijks een borrel, regelmatig uiteten en een scheve verdeling tussen werk en vrije tijd (lees: veel werk). Dit zijn een aantal redenen waarom wij voor groentesappen kiezen.

#1 Ideaal voor drukke periodes

Helaas kennen we die allemaal. Soms is je agenda halfleeg en soms zitten er te weinig uren in de dag. De balans is vaak ver te zoeken. Dit geldt vooral in die drukke periodes vol afspraken. Je hopt van meeting naar meeting en vergeet soms jezelf en je gezondheid voorop te stellen. Dat zijn de momenten waarin een groentesap ontzettend praktisch is. Hoppa, een boost aan vitamines, mineralen en energie waarmee je weer vooruit kan!

#2 Groentesappen zijn gewoon heel lekker

Iedereen heeft zijn eigen smaak, maar over het algemeen vonden we de sapjes lekker. We konden echt alle sapjes van Dr. Veggie wel waarderen. Sterker nog – we konden niet wachten op het volgende sapmoment toen het flesje sap leeg was. Groentesappen zijn gewoon superlekker. Ben je geen fan van tomaat of wortel? Dan haal je deze sappen gewoon uit je bestelling en vervang je ze door een ander sapje.

Je kan de groentesappen van Dr. Veggie trouwens niet vergelijken met de sappen in de supermarkten. Het grote verschil is dat er geen kleurstoffen, conserveer- of smaakmiddelen aan zijn toegevoegd. Daardoor hebben de sappen een unieke smaak. De sappen hebben een frisse smaak en je proeft dat er geen suiker in zit. De groente die op het flesje staat, is sterk aanwezig op een positieve manier.

Ontdek onze groentesappen

#3 Je ontdekt nieuwe smaken

In sapjes zitten ingrediënten die je meestal niet zo snel op je boodschappenlijstje zet. Denk aan puntpaprika, pastinaak of venkel. Je zult erachter komen: het is heeeer-lijk.

#4 Een fit en gezond lichaam

Het is bewezen dat groentesappen een positief effect hebben op je lichaam. Ze kunnen je helpen met afvallen, omdat ze onder andere je spijsvertering versnellen. Die overtollige winterkilo’s kun je dus gedag zeggen. Daarnaast zorgen ze voor een glanzende en egale huid. En wie wil dat nou niet?

Na het sporten of na een actieve bezigheid is een groentesap ook ideaal als dorstlesser. Bovendien helpt het je lichaam sneller te herstellen. De diversiteit van groentesappen zorgt ervoor dat je veel verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. Precies wat een sporter nodig heeft!

#5 Je blijft gehydrateerd

Ook handig: doordat je jezelf een dagelijkse dosis groente in vloeibare vorm voorschotelt, blijft je lichaam gehydrateerd. Door één of meerdere sapjes per dag te drinken, krijg je alvast een behoorlijk deel van het vocht dat je dagelijks nodig hebt binnen.

#6 Het is goed voor je hersenen

Uit onderzoek blijkt dat antioxidanten kunnen zorgen voor minder plaque in de neurale paden. Dit draagt bij aan een verbeterd geheugen, een verbeterde concentratie en een verbeterd primair functioneren. En kijk, laat die groentesappen nu net gevuld zijn met precies deze antioxidanten.

#7 Maak het jezelf makkelijk

We kennen het allemaal – ‘de gezonde bui’. Je begint fanatiek met sporten en haalt kilo’s groenten en fruit in huis om zelf sapjes te maken. Maar eerlijk is eerlijk, na een paar dagen ben je het helemaal beu. Een vieze keuken, een volle prullenbak en fruitvliegjes…

Gelukkig kan je tegenwoordig ook gewoon verse sappen laten bezorgen, zoals Dr. Veggie bij ons kwam doen. Ze hebben allerlei verschillende boxen om uit te kiezen. Voor beginners, nieuwsgierigen, gevorderden en detoxers.

#8 Niks kan tegen verse sap op

Kortom, er zijn heel veel redenen om voor groentesappen te kiezen. Wil je een egale huid? Een betere sportprestatie neerzetten? Een beter geheugen? Neem je geen tijd om te eten of 'vergeet' je simpelweg vitamines in te nemen? De sapjes bieden de oplossing!