5 voordelen van kurkumashots

Het felgele kruid kurkuma wordt al een ontzettend lange tijd gebruikt in de Aziatische keuken. De afgelopen jaren zien we echter dat het ook in het westen steeds populairder aan het worden is. Niet alleen omdat het een heerlijke aanvulling kan zijn bij gerechten die je bereid, maar ook omdat het vele gezondheidsvoordelen kan bieden. Wij bij Dr.Veggie creëren natuurlijke producten die jou kunnen helpen bij het verbeteren van je levensstijl. We verwerken dit kruid dan ook graag in één van onze populaire dranken: het kurkuma shot. 

Kurkumashots zijn goed voor je

Ben jij nu benieuwd geworden welke gezondheidsvoordelen het jou kan opleveren? Kom hieronder alles te weten over de 5 belangrijkste voordelen van kurkumashots. 

#1 Kurkumashots houden jou gezond

Hart- en vaatziekten komen in Nederland erg veel voor. Het is iedereen aan te raden om een gezonde levensstijl aan te houden zodat jij de kans hierop kan verlagen. Een gezond eetpatroon en voldoende beweging helpen hierbij, maar ook het dagelijks drinken van een kurkumashot kan bijdragen aan het verlagen van de kans op hart-en vaatziekten. 

#2 Kurkumashots ondersteunen jouw gewrichten 

Door de ontstekingsremmende werking van kurkuma kan het dagelijks drinken van een kurkumashot gewrichtspijn en zwelling door een ontsteking verminderen. Bij klachten als huidontsteking, artrose, trombose en reuma kan het helpen met het verzachten van de pijn. 

#3 Kurkumashots helpen bij gewichtsverlies

Kurkuma is een thermogeen specerij, wat het kurkumashot een pittige smaak geeft. Een glaasje water erbij nemen is dan ook aan te raden. Het thermogene aspect van kurkuma zorgt niet alleen voor de pittige smaak, maar geeft ook een boost aan jouw stofwisseling, spijsvertering en vetverbranding. Daarnaast kan een kurkumashot bijdragen aan het stabiel houden van jouw bloedsuikerspiegel, waardoor je minder snel een ‘craving’ zal hebben naar een minder gezonde snack. 

#4 Kurkumashots zitten vol belangrijke voedingstoffen 

Onze kurkumashots bevatten meerdere vitamines en mineralen. Zo zitten ze bijvoorbeeld boordevol vitamine A, B en C en bevatten ze ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink. Daarnaast is het een goede bron van antioxidanten, die bijdragen aan het neutraliseren van ziekteverwekkende deeltjes. Dit is bevorderlijk voor je afweersysteem, waardoor je je fitter voelt en minder snel last hebt van bijvoorbeeld een verkoudheid. 

#5 Kurkumashots geven een energieboost

Heb jij ook wel eens moeite met uit bed komen in de ochtend? Daar heb je geen last meer van wanneer je begint met het drinken van kurkumashots. Niet alleen zorgt de pittige smaak ervoor dat je direct wakker bent, ook boosten ze jouw energieniveau. Hierdoor kan je jouw dag met een kickstart beginnen. 

 

Kurkumashots kopen?

Dit waren enkel de 5 grootste gezondheidsvoordelen, maar kurkumashots kunnen nog veel meer voordelen voor het lichaam bieden. Wil jij dit voor jezelf ervaren? Voeg dan onze kurkumashots toe aan jouw winkelwagentje en bestel ze vandaag nog!