5 voordelen van gembershots

We kennen gember al lang als een specerij dat kan worden gebruikt bij het koken, maar de laatste jaren zien we ook een opkomst in andere manieren om het te gebruiken. Dit komt voornamelijk doordat we erachter zijn gekomen hoe veel gezondheidsvoordelen gember ons kan bieden. Gemberthee is steeds vaker op menukaarten te vinden, maar een andere goede manier om de voordelen te ervaren is het drinken van een gembershot. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van dit specerij. Wat de gembershot voordelen dan precies zijn? We lichten de 5 belangrijkste voordelen in dit blog toe!

Gembershots zijn goed voor je

#1 Gembershots bevatten krachtige antioxidanten

Gembershots bevatten meerdere sterke antioxidanten, waaronder shogaolen en gingerolen. Deze antioxidanten bieden jouw lichaam ondersteuning. Zo helpen ze bijvoorbeeld de cellen in jouw lichaam met de bescherming tegen schade en stress.

#2 Gembershots hebben een ontstekingsremmende werking

Gembershots kunnen een ontstekingsremmende werking hebben op jouw lichaam. Met de antibacteriële eigenschappen kan gember onder anderen helpen bij blaasontsteking, keelpijn en meer van dit soort klachten. Maar ook bij spier- en gewrichtspijn kan het je verlichting bieden.

#3 Gembershots geven je immuunsysteem een boost

Gembershots kunnen jouw immuunsysteem versterken. Het boosten van je immuunsysteem kan zorgen voor de ondersteuning van een goede weerstand. Het hebben van een sterke weerstand helpt jou vervolgens met de bescherming van je lichaam tegen virussen en bacteriën. 

4# Gembershots verbeteren de spijsvertering

Een gembershot is goed voor je spijsvertering. Het kan namelijk ondersteunen bij het neutraliseren van de zuurgraad van de maagsappen, waardoor het verteringsproces beter kan gaan verlopen. Het gembershot kan daarnaast klachten als een opgeblazen gevoel en brandend maagzuur verminderen. De stofwisseling in jouw lichaam wordt met een dagelijks gembershot ook beter in gang gezet waardoor vetverbranding wordt gestimuleerd.

5# Gembershots kunnen de bloedsuikerspiegel reguleren

Het eten van bepaalde voedingsmiddelen kan voor sterke pieken en dalen in jouw bloedsuikerspiegel leiden. Deze pieken en dalen zorgen vervolgens voor onder andere een verlaagd energieniveau en een sterkere drang om minder gezonde voedingsmiddelen te eten. Gembershots kunnen helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel waardoor jij beter in je vel zit en ook makkelijker gezond blijft eten.

Gembershot kopen

Dit specerij heeft dus vele gezondheidsvoordelen en ook kan een gembershot ondersteunen bij het afvallen. Wil je de voordelen van gembershots voor jezelf ervaren? Bestel dan snel onze verse gembershot box met 12 gembershot flesjes of kies uit het onderstaand assortiment!