Maandelijkse Archieven: Maart 2022

 1. Wat te eten voor het sporten: groente, fruit of iets anders?

  voeding en sport

  Een zware maaltijd eten voor het sporten, is geen goed idee. Want dat ligt te zwaar op de maag. Maar zonder eten hoge inspanningen leveren, is ook geen optie. Denk naast makkelijk verteerbare maaltijden met bijvoorbeeld zilvervliesrijst, volkoren pasta en bruin brood ook eens aan groenten en fruit voor je training. In dit artikel vertellen we je graag welke groenten en fruit je het beste kunt eten voor het sporten. Zo heb jij voldoende energie tijdens de training en zorg je voor een snelle spieropbouw achteraf.

  Lees meer »
 2. Vezelrijk fruit: 7x fruit met veel vezels

  vezelrijk fruit

  Vezels dragen bij aan een goede spijsvertering, bezorgen je een verzadigd gevoel na het eten én verminderen de kans op allerlei nare kwalen. Zoals hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en darmkanker. Per dag heb je zo’n 30 tot 40 gram voedingsvezels nodig. En een van de manieren om die binnen te krijgen, is door fruit met veel vezels te eten. Om je op weg te helpen stellen wij graag een rijtje vezelrijk fruit voor je samen. Zo haal je eenvoudig de juiste fruitvezels in huis.

  Lees meer »
 3. Wat is het verschil tussen verzadigd en onverzadigd vet?

  verzadigde en onverzadigde vetten

  Voedingsmiddelen bevatten over het algemeen twee soorten vetten: verzadigde en onverzadigde vetten. Maar wat is nu precies het verschil tussen verzadigde en onverzadigde vetten? Van welke kun je beter wat meer eten, en van welke juist minder? En in welke producten vind je de beide vetten? In dit artikel vertellen we alles over het verschil tussen verzadigd en onverzadigd vet. 

  Lees meer »
 4. 5 tips om van je suikerverslaving af te komen

  suikerverslaving

  Je bent op dieet of let bewuster op je eetpatroon. De hele dag heb je gezond gegeten en het dieet vol kunnen houden. Na het avondeten plof je op de bank en jouw favoriete tv-programma staat aan. Je krijgt zin om iets te snacken, maar het enige waar je zin in hebt en waar je aan kunt denken is zoetigheid. Koekjes, chocolade, snoep, ijs, etc, als er maar suiker in zit. Je krijgt er geen genoeg van en je beseft dat je een suikerverslaving hebt. Maar ja, een suikerverslaving hoe pak je dat aan? 

  Lees meer »
 5. Stappenplan om te gaan detoxen

  Detox schema sapkuur Dr.Veggie

  Ontgiften of detoxen is een bekende term voor "Het reinigen van het lichaam door er de afvalstoffen of gifstoffen uit te verwijderen".

  Er zijn tal van verschillende methodes om je lichaam te ontdoen van afvalstoffen. Met een sapkuur als voorbeeld nemen we je mee in het proces voor een optimaal resultaat.

  Lees meer »