Maandelijkse Archieven: September 2021

 1. De revolutie van algen als voedingsbron

  De revolutie van algen als voedingsbron

  Er bestaan tal van verschillende soorten algen, waarbij er maar enkele geschikt zijn als voedselbron. Spirulina is een van de algen die toegestaan is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Algen zijn in werkelijkheid kleine planten, die een positief effect hebben op het ecologische systeem. Waarschijnlijk kent ieder van jullie algen van het groen in de vijver of het groen op de stenen aan zee. In werkelijkheid kunnen algen veel meer gaan betekenen in onze voedingspatronen.

  Lees meer »
 2. Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

  Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

  De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een lage glycemische index doen daar langer over dan producten met een hoge glycemische index. En dat heeft effect op je gezondheid. Het is dus goed om te weten welke producten je tot je neemt. In dit artikel vertellen we je daar graag iets meer over.

  Lees meer »
 3. Ketose: wat is het?

  Ketose: wat is het?

  Ketose is de staat van het lichaam, waarbij het overschakelt van koolhydraatverbranding op vetverbranding. Het helpt je dus om af te vallen. Maar is een ketose dieet ook gezond? Of is ketose gevaarlijk? We vertellen je erin dit artikel graag iets meer over.

  Lees meer »