Maandelijkse Archieven: Februari 2021

 1. Alles over spirulina

  3 spirulina sappen van Dr.Veggie

  Steeds vaker zie je het voorbij komen in de lijst van superfoods: spirulina. Maar wat is spirulina eigenlijk, waar is spirulina goed voor en hoe wordt spirulina gebruikt? We vertellen je alles wat je moet weten over deze alom geprezen alg. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke voordelen het biedt en hoe je het zelf het beste kunt innemen. 

  Lees meer »
 2. Alles over Kurkuma

  Kurkuma shots van Dr.Veggie

  Kurkuma is een specerij, die we vooral kennen als onderdeel van de kerriekruiden die hun gele kleur hieraan te danken hebben. Maar ook los van het traditionele kruidenrekje komen we kurkuma steeds vaker tegen. Het zou namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen bieden. Ben jij benieuwd wat kurkuma is, waar kurkuma goed voor is en wat de positieve effecten van kurkuma zijn? Lees dan gauw verder. We vertellen je alles wat je moet weten over kurkuma. 

  Lees meer »
 3. Alles over gember

  Gembershot met gember van Dr.Veggie

  Gember is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. En die positie heeft het niet alleen verworven dankzij de heerlijk bittere en iets zoete smaak, maar ook dankzij de vele gezondheidsvoordelen die gember biedt. Wil jij weten waar gember goed voor is en wat het gebruik van gembershots voor effect kan hebben? Lees dan verder. We geven je op deze pagina alle informatie over gember. 

  Lees meer »
 4. Waarom is water gezond en hoeveel heb je nodig per dag?

  Water drinken

  Wist je dat je lichaam langer zonder eten kan dan zonder water? Je hebt vrij veel vocht nodig, omdat je dit continu gebruikt. Je verliest water tijdens het ademen, zweten en op het toilet. Water gebruik je namelijk om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Lees verder als je wilt weten hoeveel water je per dag nodig hebt, en waarom het zo gezond is. 

  Lees meer »
 5. Is vasten gezond en hoe pak je het goed aan?

  4 groentensappen van Dr.Veggie in de koelkast

  Vasten betekent dat je een bepaalde periode minder of zelfs helemaal niet eet. Sommige mensen doen dit vanuit religieuze overwegingen - denk aan de ramadan. Anderen vasten om af te vallen, of om te profiteren van diverse gezondheidsvoordelen. Maar hoe gezond is vasten eigenlijk? En hoe kun je het beste vasten? We vertellen je graag meer.

   

  Lees meer »
 6. De 5 voordelen van kurkumashots

  5 voordelen van kurkumashots

  Het felgele kruid Kurkuma wordt al een ontzettend lange tijd gebruikt in de Aziatische keuken. De afgelopen jaren zien we echter dat het ook in het westen steeds populairder aan het worden is. Niet alleen omdat het een heerlijke aanvulling kan zijn bij gerechten die je bereid, maar ook omdat het vele gezondheidsvoordelen kan bieden. Wij bij Dr.Veggie creëren natuurlijke producten die jou kunnen helpen bij het verbeteren van je levensstijl. We verwerken dit kruid dan ook graag in één van onze populaire dranken: het kurkuma shot. Ben jij nu benieuwd geworden welke gezondheidsvoordelen het jou kan opleveren? Kom hieronder dan alles te weten over de 5 belangrijkste voordelen van kurkumashots. 

  Lees meer »
 7. Wat doet vitamine E en waar zit het in?

  Spinazie groentesap van Dr.Veggie met een koptelefoon en sportbidon

  Vitamine E is een belangrijk antioxidant en beschermt de lichaamscellen tegen ‘vrije radicalen’. Dat zijn slechte stoffen die ziektes als kanker kunnen veroorzaken. Het lichaam kan zelf geen vitamine E aanmaken, dus is het belangrijk om erop te letten dat je er voldoende van binnenkrijgt. We vertellen je daarom graag waar vitamine E in zit.

  Lees meer »
 8. Wat is een magnesiumtekort en hoe los je het op?

  magnesium in voeding

  Magnesium is een mineraal dat het lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Maar je kunt er gemakkelijk een tekort aan krijgen, omdat niet alle voeding even veel magnesium bevat. Waarom je magnesium nodig hebt en wat je eraan kunt doen om een magnesiumtekort te verhelpen, lees je hier.

   

  Lees meer »
 9. Tips om je lichaam te ontzuren

  Diverse sappen van Dr.Veggie in koelkast

  Als je lichaam te veel verzurende voeding binnenkrijgt, kan dat schadelijke gevolgen hebben. Denk aan artrose, chronische vermoeidheid en een hoge bloeddruk. Daarom is het belangrijk om je lichaam zo nu en dan te ontzuren. Benieuwd hoe verzuring van het lichaam precies werkt en wil je weten hoe je je lichaam op een natuurlijke manier kunt ontzuren? Lees dan verder!

  Lees meer »
 10. Wat zegt de kleur van groente en fruit: eet jij wel genoeg van elke kleur?

  Broccoli groentesap van Dr.Veggie

  Verschillende kleuren groenten in een gerecht zien er niet alleen vrolijk uit, maar bieden ook meerdere voedingsstoffen. De kleur van je groente en fruit zegt iets over de fytonutriënten die het bevat. Dit zijn kleine bioactieve stoffen die een heleboel gezondheidsvoordelen bieden. Benieuwd hoe dat zit? En wat de verschillen zijn tussen oranje, rode, groene, witte en paarse groente? We leggen het graag aan je uit. 

  Lees meer »
Pagina