Maandelijkse Archieven: Januari 2021

 1. Flexitarisme: Waarom diversiteit in voeding belangrijk is

  Twee oranje groentesappen van Dr.Veggie

  Omnivoren, flexitariërs en vegetariërs. Termen als deze vliegen je om de oren. Ze hebben allemaal betrekking op voeding. De één eet wel vlees, de ander soms en weer een ander helemaal niet. In dit artikel gaan we wat dieper in op het fenomeen ‘flexitarisme’. Wat een flexitariër is en waarom diversiteit in voeding zo belangrijk is, leggen we hier graag aan je uit. 

  Lees meer »
 2. Gezonde nieuwjaarsvoornemens: Afvallen met kurkuma

  Kurkuma en gembershots van Dr.Veggie in de koelkast

  Kurkuma is een Aziatische specerij. Het wordt veel gebruikt in gerechten als curry’s en rijst, maar is ook erg lekker in thee en groentesapjes. Mensen eten en drinken het niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook omdat afvallen met kurkuma wordt geprezen op internet. Klopt het inderdaad dat je met kurkuma kunt afvallen? Dr.Veggie geeft antwoord.

  Lees meer »
 3. Wat zijn voedingsstoffen en waar haal ik deze uit?

  Groentesappen van Dr.Veggie in de koelkast

  Voedingsstoffen zijn stofjes die je nodig hebt om gezond te kunnen leven. In totaal zijn er wel 50 voedingsstoffen, waaronder eiwit, vet, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Deze stofjes helpen je lichaam bijvoorbeeld te groeien, wonden te helen en allerlei interne processen te regelen, zoals het werken van je organen bijvoorbeeld. In dit artikel lees je meer over voedingsstoffen. 

  Lees meer »
 4. Waarom 2021 met een detox beginnen

  Detox schema met shots

  Het nieuwe jaar brengt altijd veel goede voornemens met zich mee. Eén van de meest populaire voornemens is werken aan een gezondere levensstijl. Ondanks het voornemen om gezonder te gaan leven, is het voor veel mensen toch een uitdaging om er nu echt mee te starten. Een detox sapkuur volgen maakt de stap om te beginnen een stuk makkelijker.

  Lees meer »