Maandelijkse Archieven: November 2020

 1. Calciumtekort: Het belang van calcium

  voeding waar calcium in zit

  Calcium is een essentieel mineraal voor de opbouw en het onderhoud van de botten en tanden. Als je langere periode onvoldoende calcium binnen krijgt, dan kan dit leiden tot een calciumtekort. Met als gevolg verzwakte botten en meer kans op botbreuken. Dat willen we natuurlijk voorkomen. Maar hoe weet je nu of je genoeg calcium binnen krijgt en uit welke voeding halen we calcium?

  Lees meer »
 2. Zink in voeding: Waar is zink goed voor en hoeveel heb je dagelijks nodig?

  Gembershots van het merk Dr.Veggie in de koelkast

  Zink is essentieel voor een goede gezondheid. Van een goede werking van het immuunsysteem tot de opbouw van eiwitten. En van de groei van je haar tot een goed geheugen. Zink is het mineraal dat we nodig hebben. Benieuwd in welke voedingsmiddelen je zink kunt terugvinden en hoeveel je hier dagelijks van nodig hebt? Wij vertellen het je graag.

  Lees meer »
 3. Heb je extra vitamine D nodig in de winter?

  Twee groentesappen van Dr.Veggie in een tas

  De dagen worden korter, donkerder en kouder. Veel mensen hebben tijdens de winter moeite om uit bed te komen en voelen zich lusteloos. Dit kan komen door het koude sombere weer, maar dit gevoel kan ook voortkomen uit een vitamine D tekort. Als de zon niet schijnt is het lastig om voldoende vitamine D binnen te krijgen. In dit artikel lees je hoe je toch voldoende vitamine D binnen krijgt tijdens de wintermaanden.

  Lees meer »