Maandelijkse Archieven: September 2020

 1. Groenten met veel ijzer

  Vier groentensappen van Dr Veggie met veel ijzer

  Een gemiddelde volwassene heeft dagelijks zo’n 16 tot 11 milligram ijzer nodig. IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen dat op haar beurt weer de zuurstof door ons lichaam vervoert. Ook zorgt ijzer voor meer energie, een gezond kleurtje in je huid én een betere conditie. Daarnaast voorkomt het rusteloze benen en een slechte concentratie. Reden genoeg dus om veel ijzer te eten. We vertellen je daarom graag in welke groenten veel ijzer zit.

  Lees meer »
 2. Verschil slowjuicer en sapcentrifuge

  Arangement van verschillende soorten groentesappen

  Zowel met een slowjuicer als met een sapcentrifuge kun je verse sappen bereiden. Maar er zitten wel degelijk verschillen tussen beide keukenapparaten. Bijvoorbeeld in de snelheid van de juicer, de helderheid van het sap dat eruit komt en de kosten in aanschaf. We vertellen je graag meer over het verschil tussen een sapcentrifuge en slowjuicer.

  Lees meer »
 3. Hoe wordt spirulina gekweekt?

  Dr Veggie groentesappen met spirulina

  Spirulina is een blauwgroene alg, die bekend staat om de vele gezondheidsvoordelen. Het bevordert een snel spierherstel, verlaagt het cholesterolgehalte en helpt het de suikerspiegel te reguleren. Spirulina geeft energie, versterkt het immuunsysteem én helpt je lichaam te ontgiften. Maar zoals met alles, is het belangrijk om te weten wat je eet. 

  Lees meer »
 4. 9 gezondheidsvoordelen van spirulina op een rij: een wonderlijke zoutwateralg!

  Sap met spirulina Dr veggie met koptelefoon

  Spirulina wordt niet voor niets een superfood genoemd. De alg staat bekend om zijn vele heilzame werkingen en precies daarom zijn wij er bij Dr.Veggie zo’n fan van. We verwerken dit ingrediënt met veel plezier in onze verse sappen en vertellen je graag meer over de positieve effecten van spirulina op de gezondheid. We zetten de negen belangrijkste gezondheidsvoordelen van spirulina op een rij.

  Lees meer »