Maandelijkse Archieven: Mei 2020

 1. De 6 voordelen van detoxen

  5 verschillende groentesappen van Dr.Veggie: Groentesap rode biet, Groentesap Broccoli, Groentesap Rode paprika, Groentesap Komkommer, en Groentesap Rodekool

  Een detox kuur kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. De meest voorkomende redenen zijn het schoonmaken van het lichaam en het afvallen. Er wordt veel van het lichaam verwacht tijdens een detox kuur. Het lichaam wordt gereset en je moet enorm afkicken. Met als doel om je fitter, energieker en schoner te voelen. Wat zijn de andere voordelen van detoxen?

  Lees meer »
 2. Water heeft een nadelig effect op vitamines

  Water heeft een nadelig effect op vitamines

  Vitaminen! Iedereen heeft voldoende vitamines nodig voor een normale groei en ontwikkeling en voor een goede gezondheid. Als je in de avond een bord met aardappels en groente neemt, verwacht je voldoende vitamines binnen te krijgen! Maar 9 van de 13 vitamines zijn in wateroplosbaar en mede door het koken van de groente zal dit nadelige effecten hebben op de voedingsstoffen en dus ook op de door jou verwachte voedselinname.

  Lees meer »
 3. De functie van vitamine C t/m K

  De functie van vitamine C t/m K

  Vitaminen zijn essentieel voor een normale groei en ontwikkeling van het lichaam. Vitaminen fungeren namelijk als brandstof om het lichaam draaiende te houden. Er zijn in totaal 13 vitamines, waarbij iedere vitaminen zijn eigen functies heeft. Normaliter krijgt iedere consument voldoende vitaminen binnen, als ze een relatief gezond eetpatroon volgt. Maar wat gebeurt er als je een tekort of overschot hebt aan bepaalde vitaminen. In de onderstaande tekst, bespreken we functie en de tekort/overschot van vitaminen C t/m K.

  Lees meer »
 4. De functies van vitamine A t m B12

  Verschillende sappen Dr veggie

  Vitaminen zijn essentieel voor een normale groei en ontwikkeling van het lichaam. Vitaminen fungeren namelijk als brandstof om het lichaam draaiende te houden. Er zijn in totaal 13 vitamines, waarbij iedere vitaminen zijn eigen functies heeft. Normaliter krijgt iedere consument voldoende vitaminen binnen, als ze een relatief gezond eetpatroon volgen. Maar wat gebeurt er als je een tekort of overschot hebt aan bepaalde vitaminen. In de onderstaande tekst, bespreken we functie en de tekort/overschot van vitaminen A & B1 t/m B12.

  Lees meer »
 5. Structuur & regelmaat zijn prioriteiten bij een gezonde levensstijl

  Structuur & regelmaat zijn prioriteiten bij een gezonde levensstijl

  Structuur & regelmaat zijn prioriteiten bij een gezonde levensstijl

  Het fundament voor een gezonde levensstijl zijn structuur & regelmaat in het dagelijkse leven. Voeding speelt hierin de grootste rol. Het bewust consumeren van voedsel is zeer van belang. De effecten van een gezonde levensstijl zijn, dat je beter in je vel zit, fitter bent, meer energie hebt voor de gehele dag en dat je beter slaapt.

  Lees meer »
 6. Wat is detoxen en waarom doe je het?

  detoxen groentesappen en shot

  Als je wilt afvallen of je lichaam wilt zuiveren, kan je een detoxkuur zeker overwegen. Maar hoe werkt detoxen? Waarom zou je gaan detoxen? Hoeveel dagen? Met deze introductie over detoxen en de effecten ervan op je lichaam, geven we je antwoord op deze vragen. Dit kan voor jou een ‘GO’ zijn om te beginnen met een detoxkuur.

  Lees meer »
 7. De kracht van gember & kurkuma

  kurkumashots en gembershots

  Gember & Kurkuma zijn 2 specerijen die behoren tot dezelfde familie van Zingiberaceae. Beide specerijen zijn sterke kruidachtige planten, afkomstig uit Azië. Maar tot op de dag van vandaag zijn de specerijen stevig gevestigd in Europa – Mede dankzij de positieve voordelen van deze kruiden. Ondanks dat ze in veel opzichten op elkaar lijken, zijn er in werkelijkheid toch verschillend van elkaar.

  Lees meer »
 8. Behouden van voedingsstoffen door shockvriezen

  Sappen Dr veggie in koelkast

  Groente & fruit rechtstreeks van de plant of uit de grond bevatten logischerwijs de meeste voedingsstoffen. Hoe langer het duurt voordat je het nuttigt, des te meer de smaak en voedingsstoffen afnemen. Het klinkt raar, maar bevroren groente kan soms beter dan zijn verse groente. Invriezen van groente zorgt namelijk voor het behoud van voedingsstoffen. Hoe sneller de groente ingevroren word, hoe kleiner de ijskristallen en dit heeft een positief effect op de smaak en zo blijven de voedingsstoffen behouden.

  Lees meer »