Maandelijkse Archieven: Februari 2020

 1. De 5 voordelen van wortelen

  De 5 voordelen van wortelen

  De 5 voordelen van wortels

  De wortel is oud knolgewas, die je tegenwoordig in alle soorten en maten ziet.Je kunt ze niet meer wegdenken uit je eetpatroon. De eerste wortelen werden voor het eerst gebruikt door oude Egyptenaren en Romeinen. De wortel had destijds een medicinale functie in gerechten. Tot op de dag van vandaag worden wortels op vele manier gegeten zoals rauw, verwerkt in soepen, stamppotten of aardappels-vlees-groente gerechten. De bekendste wortelen voor de consument zijn de winterpeen, bospeen en de oerpeen. Maar steeds vaker zie je onbekende broertjes van de wortel opduiken zoals Nantes wortel of Parijse broei. Wortels zijn niet meer weg te denken uit ons voedingspatroon, maar welke voordelen hebben wortelen?

  Lees meer »
 2. 8 redenen waarom je groentesappen zou moeten drinken

  8 redenen waarom je groentesappen zou moeten drinken

  8 goede redenen om groentesappen te drinken

  Een druk tijdschema, keihard werken, een volgeplande citytrip-agenda met etentjes en de bijbehorende calorieën. Wekelijks een borrel, regelmatig naar restaurants en een scheve verdeling tussen werk en vrije tijd (lees: veel werk). Dit zijn een aantal redenen waarom wij voor groentesappen kiezen.

   

  Lees meer »
 3. Mag je water drinken tijdens een detoxkuur

  Mag je water drinken tijdens een detoxkuur

  Je hebt een doel voor ogen en detox is een prima middel om dit doel te bereiken. Dus je bestelt een detoxbox voor 3, 5 of 7 dagen en gaat je doelstelling vol goede verwachtingen tegemoet. Dagelijks bijna 2 liter aan groentesappen binnenkrijgen, zou voldoende vocht moeten zijn. Je zou veronderstellen dat dorst daarom ook geen probleem is. De vraag is echter; doe je er verstandig aan om tijdens een detoxkuur water te drinken? En hoe zit dat met het nuttigen van andere drankjes?

  Lees meer »