Blog

 1. De impact van gezonde voeding op de hersenen

  De impact van gezonde voeding op de hersenen

  “Fuel for the brain”. Het is een quote die wel eens gekscherend bij een foto van lekker eten wordt gezet op sociale media. Maar wist je dat hier een kern van waarheid in zit? Gezonde voeding heeft een positieve impact op de hersenen. Zo is voeding een natuurlijk middel dat vergeetachtigheid kan tegengaan. Vitamines zijn goed voor je geheugen. Benieuwd wat je dan zoal in het belang van je hersenen kunt eten? We vertellen je in dit artikel álles wat je moet weten over voeding voor de hersenen.

  Lees meer »
 2. Wat is intermittent fasting?

  Wat is intermittent fasting?

  Intermittent fasting, je hoort er iedereen over tegenwoordig. Waarom zou je het doen? Kun je ermee afvallen, is het gezond of goed voor je lijf? Waar moet je op letten? Oftewel: wat zijn de voordelen en wat zijn van intermittent fasting de nadelen? In dit artikel gaan we dieper in op dit fenomeen, misschien wel de meest populaire vorm van vasten op dit moment.

  Lees meer »
 3. De revolutie van algen als voedingsbron

  De revolutie van algen als voedingsbron

  Er bestaan tal van verschillende soorten algen, waarbij er maar enkele geschikt zijn als voedselbron. Spirulina is een van de algen die toegestaan is door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Algen zijn in werkelijkheid kleine planten, die een positief effect hebben op het ecologische systeem. Waarschijnlijk kent ieder van jullie algen van het groen in de vijver of het groen op de stenen aan zee. In werkelijkheid kunnen algen veel meer gaan betekenen in onze voedingspatronen.

  Lees meer »
 4. Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

  Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

  De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een lage glycemische index doen daar langer over dan producten met een hoge glycemische index. En dat heeft effect op je gezondheid. Het is dus goed om te weten welke producten je tot je neemt. In dit artikel vertellen we je daar graag iets meer over.

  Lees meer »
 5. Ketose: wat is het?

  Ketose: wat is het?

  Ketose is de staat van het lichaam, waarbij het overschakelt van koolhydraatverbranding op vetverbranding. Het helpt je dus om af te vallen. Maar is een ketose dieet ook gezond? Of is ketose gevaarlijk? We vertellen je erin dit artikel graag iets meer over.

  Lees meer »
 6. Moe na het eten: zo komt het en zó voorkom je het!

  Moe na het eten: zo komt het en zó voorkom je het!

  De after dinner dip. Wie kent hem niet? Je hebt net heerlijk uitgebreid gegeten, ploft op de bank en voelt je plots helemaal slaperig. Die vermoeidheid na het eten is goed uit te leggen. En - beter nog - door je voeding wat aan te passen kun je zelfs voorkomen dat je moe wordt na het eten. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

  Lees meer »
 7. Afvallen met smoothies en groentesappen, doe je zo!

  Afvallen met Smoothies

  Wil je gewicht verliezen en snel resultaat zien? Dan is afvallen met smoothies iets voor jou. Een smoothie detox kuur helpt je afvallen op een gezonde manier. In dit artikel lees je hoe je smoothies kunt gebruiken om af te vallen en met welke ingrediënten je een echte afslank smoothie maakt. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

  Lees meer »
 8. Autofagie: van betekenis tot het beste dieet

  autofagie

  Steeds vaker zie je de term voorbij komen: autofagie. Maar wat is de betekenis van autofagie? En wat heeft het precies te maken met een detox, dieet of periode van vasten? In dit artikel vertellen onze experts jou daar graag alles over!

  Lees meer »
 9. Wat zijn nu de voordelen van groenteshots?

  groenteshots

  Bij Dr.Veggie bieden we sinds kort wel vier verschillende shots aan, met allemaal hun eigen voordelen. Om jouw keuze wat makkelijker te maken hebben de voordelen per shot op een rijtje gezet, zodat jij kan zien welke het beste bij jouw wensen past!

  Lees meer »
 10. Groentesappen voor kinderen: zo komen je kids aan voldoende groente

  Groentesappen voor kinderen

  Klagen jouw kids steen en been als je ze een gezonde maaltijd voorschotelt en ben je bang dat ze te weinig vitaminen binnen krijgen? In dit artikel geven we een aantal handige tips om groente voor kinderen aantrekkelijk te maken. Zo kun je denken aan groentesappen voor kinderen en een eigen moestuintje. Benieuwd hoeveel groente kinderen nodig hebben? Ook die vraag beantwoorden we graag!

  Lees meer »