Blog

 1. Gezonde groentes: welke groente is het gezondst?

  Gezonde groenten

  Groentes zijn per definitie gezond. Maar de ene groentesoort is nóg gezonder dan de andere. Dat heeft te maken met onder meer het aantal calorieën, natuurlijke vetten en suikers. En natuurlijk met de vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem versterken. Welke groente het gezondst is? Nou, deze groenten scoren in ieder geval een welverdiend plekje in de top vijf!

  Lees meer »
 2. Afvallen met detox: kickstart van een gezond lijf

  Afvallen met detox

  Afvallen met detox is iets wat je gegarandeerd gaat lukken. Tijdens een detoxkuur neem je 3, 5 of 7 dagen geen vast voedsel tot je. Daardoor krijg je minder calorieën binnen dan je verbruikt en zul je zonder meer gewicht verliezen. Hoeveel je precies kunt afvallen met detox en op welke manier detox bijdraagt aan je gezondheid, vertellen we je graag in dit artikel. Lees je mee?

  Lees meer »
 3. Wat is sapvasten en waar helpt het voor? 

  Wat is sapvasten

  Sapvasten, je ziet het steeds vaker voorbij komen op gezondheidsplatformen. En het belooft zeer indrukwekkende resultaten op te leveren. Maar wat is sapvasten precies? Waar helpt het voor? En hoe kun je vasten met groentesappen het beste aanpakken? Lees gauw verder voor het antwoord op al die vragen en meer. Want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over sapvasten.

  Lees meer »
 4. Is spirulina gezond? Ontdek dé 5 gezondheidsvoordelen

  Is spirulina gezond? Ontdek dé 5 gezondheidsvoordelen

  Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Het wordt ook wel een superfood genoemd, omdat het een heleboel gunstige effecten heeft op je lichaam. Vraag je je af: is spirulina gezond, waar is spirulina goed voor en waar helpt spirulina bij? Lees dan dit artikel over deze ‘natuurlijke multivitamine’. En ontdek waarom spirulina zo populair is!

  Lees meer »
 5. Verschillende vormen van spirulina: tabletten, poeder en levende spirulina

  De vormen van spirulina

  Spirulina bevat een geconcentreerde voedingswaarde en biedt daardoor vele gezondheidsvoordelen. De superfood zit boordevol eiwitten en zorgt voor een snel spierherstel. Het geeft energie en verhoogt je uithoudingsvermogen. Én het helpt je lichaam te ontgiften van afvalstoffen. Spirulina is dan ook zeer populair bij zowel sporters als detoxers. Maar in welke vorm kun je spirulina het beste nemen? Pillen, poeder of het pure product? We nemen de voor- en nadelen graag met je door.

  Lees meer »
 6. Alles over spirulina

  3 spirulina sappen van Dr.Veggie

  Steeds vaker zie je het voorbij komen in de lijst van superfoods: spirulina. Maar wat is spirulina eigenlijk, waar is spirulina goed voor en hoe wordt spirulina gebruikt? We vertellen je alles wat je moet weten over deze alom geprezen alg. Na het lezen van dit artikel weet jij precies welke voordelen het biedt en hoe je het zelf het beste kunt innemen. 

  Lees meer »
 7. Alles over Kurkuma

  Kurkuma shots van Dr.Veggie

  Kurkuma is een specerij, die we vooral kennen als onderdeel van de kerriekruiden die hun gele kleur hieraan te danken hebben. Maar ook los van het traditionele kruidenrekje komen we kurkuma steeds vaker tegen. Het zou namelijk een heleboel gezondheidsvoordelen bieden. Ben jij benieuwd wat kurkuma is, waar kurkuma goed voor is en wat de positieve effecten van kurkuma zijn? Lees dan gauw verder. We vertellen je alles wat je moet weten over kurkuma. 

  Lees meer »
 8. Alles over gember

  Gembershot met gember van Dr.Veggie

  Gember is een van de meest geconsumeerde specerijen ter wereld. En die positie heeft het niet alleen verworven dankzij de heerlijk bittere en iets zoete smaak, maar ook dankzij de vele gezondheidsvoordelen die gember biedt. Wil jij weten waar gember goed voor is en wat het gebruik van gembershots voor effect kan hebben? Lees dan verder. We geven je op deze pagina alle informatie over gember. 

  Lees meer »
 9. Waarom is water gezond en hoeveel heb je nodig per dag?

  Diverse groentesappen op tafel van Dr.Veggie

  Wist je dat je lichaam langer zonder eten kan dan zonder water? Je hebt vrij veel vocht nodig, omdat je dit continu gebruikt. Je verliest water tijdens het ademen, zweten en op het toilet. Water gebruik je namelijk om afvalstoffen uit je lichaam te verwijderen. Lees verder als je wilt weten hoeveel water je per dag nodig hebt, en waarom het zo gezond is. 

  Lees meer »
 10. Is vasten gezond en hoe pak je het goed aan?

  4 groentensappen van Dr.Veggie in de koelkast

  Vasten betekent dat je een bepaalde periode minder of zelfs helemaal niet eet. Sommige mensen doen dit vanuit religieuze overwegingen - denk aan de ramadan. Anderen vasten om af te vallen, of om te profiteren van diverse gezondheidsvoordelen. Maar hoe gezond is vasten eigenlijk? En hoe kun je het beste vasten? We vertellen je graag meer.

   

  Lees meer »