Blog

  1. Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

    Glycemische index: alles wat je hierover moet weten

    De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten in de darm worden verteerd en als glucose in het bloed worden opgenomen. Producten met een lage glycemische index doen daar langer over dan producten met een hoge glycemische index. En dat heeft effect op je gezondheid. Het is dus goed om te weten welke producten je tot je neemt. In dit artikel vertellen we je daar graag iets meer over.

    Lees meer »
  2. Ketose: wat is het?

    Ketose: wat is het?

    Ketose is de staat van het lichaam, waarbij het overschakelt van koolhydraatverbranding op vetverbranding. Het helpt je dus om af te vallen. Maar is een ketose dieet ook gezond? Of is ketose gevaarlijk? We vertellen je erin dit artikel graag iets meer over.

    Lees meer »
  3. Moe na het eten: zo komt het en zó voorkom je het!

    Moe na het eten: zo komt het en zó voorkom je het!

    De after dinner dip. Wie kent hem niet? Je hebt net heerlijk uitgebreid gegeten, ploft op de bank en voelt je plots helemaal slaperig. Die vermoeidheid na het eten is goed uit te leggen. En - beter nog - door je voeding wat aan te passen kun je zelfs voorkomen dat je moe wordt na het eten. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

    Lees meer »
  4. Afvallen met smoothies en groentesappen, doe je zo!

    Afvallen met Smoothies

    Wil je gewicht verliezen en snel resultaat zien? Dan is afvallen met smoothies iets voor jou. Een smoothie detox kuur helpt je afvallen op een gezonde manier. In dit artikel lees je hoe je smoothies kunt gebruiken om af te vallen en met welke ingrediënten je een echte afslank smoothie maakt. Nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

    Lees meer »
  5. Autofagie: van betekenis tot het beste dieet

    autofagie

    Steeds vaker zie je de term voorbij komen: autofagie. Maar wat is de betekenis van autofagie? En wat heeft het precies te maken met een detox, dieet of periode van vasten? In dit artikel vertellen onze experts jou daar graag alles over!

    Lees meer »
  6. Groentesappen voor kinderen: zo komen je kids aan voldoende groente

    Groentesappen voor kinderen

    Klagen jouw kids steen en been als je ze een gezonde maaltijd voorschotelt en ben je bang dat ze te weinig vitaminen binnen krijgen? In dit artikel geven we een aantal handige tips om groente voor kinderen aantrekkelijk te maken. Zo kun je denken aan groentesappen voor kinderen en een eigen moestuintje. Benieuwd hoeveel groente kinderen nodig hebben? Ook die vraag beantwoorden we graag!

    Lees meer »
  7. Gezonde groentes: welke groente is het gezondst?

    Gezonde groenten

    Groentes zijn per definitie gezond. Maar de ene groentesoort is nóg gezonder dan de andere. Dat heeft te maken met onder meer het aantal calorieën, natuurlijke vetten en suikers. En natuurlijk met de vitaminen, mineralen en antioxidanten die je immuunsysteem versterken. Welke groente het gezondst is? Nou, deze groenten scoren in ieder geval een welverdiend plekje in de top vijf!

    Lees meer »
  8. Afvallen met detox: kickstart van een gezond lijf

    Afvallen met detox

    Afvallen met detox is iets wat je gegarandeerd gaat lukken. Tijdens een detoxkuur neem je 3, 5 of 7 dagen geen vast voedsel tot je. Daardoor krijg je minder calorieën binnen dan je verbruikt en zul je zonder meer gewicht verliezen. Hoeveel je precies kunt afvallen met detox en op welke manier detox bijdraagt aan je gezondheid, vertellen we je graag in dit artikel. Lees je mee?

    Lees meer »
  9. Wat is sapvasten en waar helpt het voor? 

    Wat is sapvasten

    Sapvasten, je ziet het steeds vaker voorbij komen op gezondheidsplatformen. En het belooft zeer indrukwekkende resultaten op te leveren. Maar wat is sapvasten precies? Waar helpt het voor? En hoe kun je vasten met groentesappen het beste aanpakken? Lees gauw verder voor het antwoord op al die vragen en meer. Want in dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over sapvasten.

    Lees meer »
  10. Is spirulina gezond? Ontdek dé 5 gezondheidsvoordelen

    Is spirulina gezond? Ontdek dé 5 gezondheidsvoordelen

    Spirulina is een blauwgroene zoutwateralg met een zeer geconcentreerde voedingswaarde. Het wordt ook wel een superfood genoemd, omdat het een heleboel gunstige effecten heeft op je lichaam. Vraag je je af: is spirulina gezond, waar is spirulina goed voor en waar helpt spirulina bij? Lees dan dit artikel over deze ‘natuurlijke multivitamine’. En ontdek waarom spirulina zo populair is!

    Lees meer »